Başbakan, 'Kutlu Doğum Haftası'nda konuşurken elektrikler kesildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı 'Kutlu Doğum Haftası' programında kalpte ne varsa tüm bedende onun olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan, 'Kutlu Doğum Haftası'nda konuşurken elektrikler kesildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı 'Kutlu Doğum Haftası' programında kalpte ne varsa tüm bedende onun olduğunu söyledi. Erdoğan, “Kalbinde nefret olanın, kin olanın kalbi kararmış olanın dili her ne söylerse söylesin, inandırıcılıktan tamamen uzaktır.” dedi. Başbakan, konuşmasına devam ederken salonda bir süre elektrikler kesildi.

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katıldı. İstanbul Ataköy Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programa eşi Emine Erdoğan’la birlikte gelen Başbakan Erdoğan’a, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez eşlik etti. Peygamber Efendimiz (s.a.v) için salat-ü selam okunarak başlayan program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programda giriş konuşmasını Diyanet İşleri Başkanı Görmez yaptı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’den sonra kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, besmele çekerek başladı. İmanın önce kalbe tecelli ettiğini ifade eden Erdoğan, “İman en önce kalbe tecelli eder. İlahi mesajın da buyurduğu gibi iman kalbe yazılır. İçinizde saklı olanı saklasanız da gizleseniz de Allah ondan dolayı hesaba çeker. Dilediğini affeder, dilediğini azap eder. Hz. Mevlana, testinin içinde ne varsa dışına da o sızar diyor. Evet, kalpte ne varsa dilede, gözde, elde, ayakta tüm bedende o var. Dil neyi söylerse söylesin, eğer iman dilden öteye gitmeyip kalbi kuşatmıyorsa, tesiri altına almıyorsa, mühürleri kırarak kalbe yazılmıyorsa o gerçek iman değildir. Münafık odur ki kalbi başka yöne bakar, dili başka yöne. Kalbinde nefret olanın, kin olanın kalbi kararmış olanın dili her ne söylerse söylesin, inandırıcılıktan tamamen uzaktır.” diye konuştu. Başbakan, konuşmasına ses düzeni olmadan devam ediyor. (Sürecek)

CİHAN

Yorumlar