Başbakan, Kılıçdaroğlu ve Hocaefendi'yi eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul mitinginde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik eleştirilerine devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan, Kılıçdaroğlu ve Hocaefendi'yi eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul mitinginde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik eleştirilerine devam etti. Kılıçdaroğlu için “Koyun bile güdemez.” diyen Başbakan Erdoğan, bu zamana kadar iyi niyetlerinin kurbanı olduklarını söyledi.

AK Parti’nin İstanbul mitingi Yenikapı’daki meydanda yapıldı. Kocaeli mitinginden helikopterle İstanbul’a gelen Erdoğan, meydanda toplanan kalabalığa seslendi. Konuşmasına şiir okuyarak başlayan Erdoğan, kalabalığı işaret ederek, “Varsın birileri montaj desin. Kılıçdaroğlu, bu montajı nasıl yaptık? Güzel mi, beğendin mi? Bir montaj da sen yap. Varsın birileri bu muhteşem coşkuyu küçümsesin. Bilesin ki İstanbul, Gazze’nin Ramallah’ın yetimleri bugün seni izliyor.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, Mustafa Sarıgül’ü aday yapmasını eleştirdi. Erdoğan, “Bu Kılıçdaroğlu'nun eline 3 koyun verin kaybeder gelir. Pozlar veriyordu biliyorsunuz. Baykal genel başkan, o da onun yanında. Klasörde ne yazıyor? Yolsuzluk. Ne yazıyor? İstanbul adaylarının adı. Hırsızlıktan ihraç ettikleri kişiyi İstanbul adayı yaptılar.” İfadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünde yine Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’ne yönelik söylemler geliştirdi. Erdoğan, şunları söyledi: “30 Mart’ta dersi sadece onlara değil, hani bu telefonları dinleyenler var ya, Pensilvanya var ya en önemli dersi ona vereceğiz. Bunların dershanelerine giden varsa yavrularımızı lütfen oralardan alın. Hafta sonlarında takviye kurslarını biz ücretsiz vereceğiz. Yıllarca bunlar bizi sömürdüler ya. Sülük gibi sömürdüler ama sülük faziletli. Sülük zararlı kanı emer, bunlar bizim helalimizi yediler ya. Sadaka dediler yediler, zekat dediler yediler, kurbanlık koyun dediler yediler adak dediler yediler.”

Parti olarak iyi niyetlerinin kurbanı olduklarını savunan Erdoğan, Hocaefendi’ye de şu eleştirileri yöneltti: “Kardeşlerim iyi niyetimizin kurbanı olduk. Bakınız şu başörtülü kızlarımızın üniversiteye giderken başlarını açmaları noktasında fetva veriyor beyefendi. Niye? Çünkü 28 Şubatçı generaller onu istediler. Yahu sen nasıl hocasın? Ama 28 Şubat öncesinde öyle demiyor. O zaman başka. Akşam başka, sabah başka.”
CİHAN

Yorumlar