'Başbakan imzalı mektup' davasında sanık iş adamı suçlamaları reddetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taklit edip kendisini iş ortağı olarak tavsiye eden mektup yazmakla suçlanan iş adamı, iddiaları reddetti. Sanık, şikayetçi olan iş adamını zor durumda bırakmak isteyenlerin bu mektubu yazmış...

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan imzalı mektup' davasında sanık iş adamı suçlamaları reddetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taklit edip kendisini iş ortağı olarak tavsiye eden mektup yazmakla suçlanan iş adamı, iddiaları reddetti. Sanık, şikayetçi olan iş adamını zor durumda bırakmak isteyenlerin bu mektubu yazmış olabileceğini söyledi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık iş adamı Berat Altın katıldı. Müştekilerden Başbakan Erdoğan adına Avukat Hatice Özay duruşmaya gelirken, müşteki iş adamı Mehmet Kutman ve avukatı ise duruşmaya katılmadı.

İddiaya göre, sanık Altın müşteki Kutman’a rüzgar tribünüyle ilgili birlikte iş yapma teklif etti. Kutman ise bu teklifi kabul etmedi. Bir süre sonra Kutman’a Başbakan Erdoğan imzalı ‘kişiye özel’ bir mektup geldi. Başbakanlık logosunun da bulunduğu mektupta, “Sayın Mehmet Kutman, ülkemizin enerji politikasına ve milli ekonomisine olumlu katkı sağlayacağına gönülden inanıyor olduğum projelerden biri olan Sayın Berat Altın’ın ‘Rüzgar Enerjisinde Lisanssız Elektrik Enerjisi’ üretimi amaçlı ‘rüzgar enerji tribünleri’ projesine katılmanızın kurumunuza ve ülkemize yararlı olacağı inancındayım.” ifadeleri yer aldı.

Bu mektup üzerine Kutman da Başbakan Erdoğan’a cevap yazdı. Söz konusu projeyi kendileri ile paylaşmalarının memnuniyet verici olduğunu belirten Kutman, Berat Altın ile iletişime geçeceklerini ve en hızlı şekilde sonuç elde etmek için çalışacaklarını kaydetti. Kutman cevap mektubunu Başbakan’ın kendisine gönderdiği belirtilen mektubu da ekleyerek gönderdi.

Kutman’ın cevap mektubu üzerine Başbakan Erdoğan’ın böyle bir mektup yazmadığı belirtildi. Bunun üzerine Başbakan imzalı mektubu sanık Altın’ın yazdığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Altın, ‘kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle belli bir işin gördürüleceği vaadiyle aldatarak başkasından menfaat temin eden kişi’ şeklinde dolandırıcılığa teşebbüsle suçlandı. Ayrıca özel belgede sahtecilikle de suçlanan Altın’ın 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk duruşma yapıldı. Duruşmada savunmasını yapan sanık Berat Altın, söz konusu proje için Kutman ile görüştüğünü, işbirliği teklif ettiğini, onların da projeyi küçük çaplı gördükleri için kabul etmediklerini söyledi. Aradan bir süre geçtikten sonra polisin geldiğini ve şubeye gittiklerini kaydeden Altın, Başbakan’ın yazdığı belirtilen mektubu ilk kez orada gördüğünü savundu. Parmak izi olmasın diye mektubu eline almak istemediğini ifade eden Altın, polislerin kopyası olduğunu söylemesi üzerine eline alarak incelediğini ve kendisiyle alakası olmadığını söylediğini belirtti. Altın, “Kutman’ın asistanı mektubun kurye ile geldiğini söylemiş. Kutman bu mektubun eline nasıl geçtiğini ispatlamalı. İş yerlerinin her tarafında kamera var. Belgeyi kimin getirdiği kamera kayıtlarından bulunabilir.” dedi. Altın birilerinin Kutman’ı zor durumda bırakmak için böyle davranmış olabileceğini belirtti. Mektupta parmak izi incelemesi yapılmasını isteyen Altın, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay ise, şikayetçi olduklarını ve davaya katılmak istediklerini söyledi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, Erdoğan’ın suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle katılma talebini kabul etti. Altın’ın yurt dışına çıkış yasağını kaldıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

CİHAN

Yorumlar