Başbakan hakkındaki suç duyurusu Tekirdağ'a gönderildi

Taraf gazetesi ve gazeteci Mehmet Baransu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'iftira, hakaret ve yargıyı etkileme' suçlamasıyla yaptıkları suç duyurusu hakkında yetkisizlik kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan hakkındaki suç duyurusu Tekirdağ'a gönderildi

Taraf gazetesi ve gazeteci Mehmet Baransu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'iftira, hakaret ve yargıyı etkileme' suçlamasıyla yaptıkları suç duyurusu hakkında yetkisizlik kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Erdoğan’ın suçlamaya konu olan ifadeleri Tekirdağ’da yaptığı gerekçesiyle dosyayı Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Taraf gazetesinin avukatı Veysel Ok, suç duyurusunu içeren dilekçeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermişti. Başvuruyu inceleyen savcılık Başbakan Erdoğan’ın söz konusu konuşmayı Tekirdağ’da yaptığı gerekçesiyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı Tekirdağ’a gönderdi.

Baransu’nun Taraf gazetesinde 2004 yılı MGK kararları ve fişleme iddialarını içerir haberler yapması üzerine Başbakan Erdoğan, Tekirdağ’da yaptığı konuşmada, “Devletin mahremini ifşa etmenin adı özgürlük değil düpedüz bu vatana ihanettir. Buna dokunduğunuz anda yargı da gereğini yapmak durumundadır. Eğer yargı görevini yamıyorsa yargı da anayasa suçu işlemektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

Başbakanlık, MİT ve MGK, Baransu hakkında suç duyurusunda bulunurken Taraf ve Baransu da Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Taraf gazetesi ayrıca Başbakan Erdoğan hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası da açmıştı.
CİHAN

Yorumlar