"Başbakan hakkında suç duyurusunda bulununca hakkımda dava açıldı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrıştırıcı söylemlerine tepki gösteren Ahmet Yumuşak, Başbakan hakkında 'halkı ayrımcılığa tahrik ve görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle şikayetçi oldu. Savcılık, yetkisizlik kararı verdi. Yumuşak,...

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan hakkında suç duyurusunda bulununca hakkımda dava açıldı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrıştırıcı söylemlerine tepki gösteren Ahmet Yumuşak, Başbakan hakkında 'halkı ayrımcılığa tahrik ve görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle şikayetçi oldu. Savcılık, yetkisizlik kararı verdi. Yumuşak, şikayet dilekçesinde yer alan Başbakan’ın söylemlerinin hakaret kabul edilerek kendisine 'karşı dava' açıldığını söyledi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu cezaevine giren Ahmet Yumuşak (45), cezaevinden çıkışta mahkum kadrosundan işe girdi. Mahkum kadrosundan işe girenlere düşük maaş verilmesine karşı mücadeleye başladı. Yazdığı dilekçe ve yazılarla sonuç alamayınca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı. Yumuşak, bu mektuptan sonra baskı gördüğünü iddia etti.

Baskılar yüzünden işinden olduğunu iddia eden Yumuşak, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra halkı ayrıştırıcı açıklamalar yaptığını gerekçesiyle Körfez Cumhuriyet Savcılığı’na Başbakan Erdoğan hakkında şikayet dilekçesi verdi. Başbakan’ın söylemlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu Savcısı Kemal Demirdön, şikayet dilekçesini kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Dilekçe sonrası vatandaş Ahmet Yumuşak’a, Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret davası açıldı.

Davadan ve Başbakan Erdoğan’dan korkmadığını belirten Yumuşak, “Ben hakkımı aramak ve halkı ayrıştıranlara karşı dava açtım. Birilerinin buna dur demesi lazım. Hz. İbrahim’in ateşe atıldığında su taşıyan karınca misali ben de Başbakan’ın bu hakaretlerine son vermesi için çalışıyorum. Hakkımı aradığım için işimden oldum. Mahkemede kazandım ama haklarım, hukuk yok sayılarak verilmedi. Sahte raporlar düzenlendi. Onları da belgeledim. Ama hukuk hiçe sayıldı. Şimdi de Sayın Başbakan’ın halkı ayrımcılığa tahrik ve görevi kötüye kullanması nedeniyle şikayetçi oldum. Başbakan’ın söylemlerini belirttim. Şikayetim kabul edilmedi. Dilekçemdeki Başbakan’ın söylemleri karşılığında hakkımda hakaret davası açılmış. Başbakan’dan korkmuyorum. Hakkımı arıyorum.” dedi.

Aydın’ın Didim ilçesinde özel bir firmada şoförlük yaparak geçimini sağlayan Ahmet Yumuşak, Başbakan Erdoğan’ın halkı ayrıştırıcı konuşmalara son vermesini istedi.

CİHAN

Yorumlar