Başbakan Erdoğan'ın 'sülük' benzetmesi vicdanlarda yaralar açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Muğla'daki mitinginde gönüllü eğitim faaliyetleri yapan Hizmet Hareketi'ne "sülük" benzetmesi, vicdanlarda derin yaralar açtı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'ın 'sülük' benzetmesi vicdanlarda yaralar açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Muğla'daki mitinginde gönüllü eğitim faaliyetleri yapan Hizmet Hareketi'ne "sülük" benzetmesi, vicdanlarda derin yaralar açtı. Muğla Evrensel Hukuk Platformu, Camia'ya ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı yürütülen çirkin saldırılardan derhal vazgeçilmesini istedi.

Platform Başkanı Mehmet Çetinkaya, düzenlediği basın toplantısıyla son dönemde ülkede yaşanan siyasi gerginliğin Muğla'da da ciddi rahatsızlıklara sebep olduğunu söyledi. 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk operasyonlarından sonra ülkenin ciddi bir enerji kaybına uğradığını anlatan Çetinkaya, "Sonrasında yaşananlar, ülkesi için endişe eden her yurttaşımız gibi bizleri de son derece rahatsız etmiş, özellikle Camia'ya karşı kullanılan kırıcı ve dışlayıcı siyasi dil, hayal kırıklığına uğratmıştır. 28 Şubat'ın kudretli bürokrat ve yöneticilerinin kullandığı argümanlar ve söylemler dün gibi aklımızdayken o günün mağduru olanların, bugün Camia'ya karşı aynı dil ve söylemi kullanması çok manidardır." dedi. Çetinkaya, yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesinde yalanlar üzerine kurgulanmış mitingler yerine projelerin konuşulmasının, memleket adına daha isabetli olacağına dikkat çekerek, "Tabiidir ki kampanyalar seçimle ilgisi olmayan Camia ile değil, siyasi partiler ve adayları arasında geçmelidir. İnsanlarımız konuşma tapelerindeki iddiaların doğruluğunu sorgularken paralel yapıdan bahsederek hedef şaşırtmak, ahlâki olmamakla beraber insanların aklıyla alay etmektir. Demokrasinin vazgeçilmezi olan şeffaflık ve hesap verebilirlik, ülkemizde de dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulandığı gibi olmalıdır. 'Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü' ilkesi sözüyle yola çıkanların, bugün davalara müdahale ederek bu ilkeden vazgeçmiş olduklarını görmek bizleri son derece rahatsız etmektedir." ifadelerini kullandı.

Muğla mitinginde de iktidarın seçim kampanyasının, Camia düşmanlığı empozesi üzerine devam ettiğini söyleyen Mehmet Çetinkaya, "Gönüllü eğitim faaliyetlerini yapan cefakâr insanların kan emici sülüğe benzetilmesi, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Eğer sizler kul hakkının, yalanın, iftiranın hükmünü biliyorsanız ki biliyorsunuz, seçim stratejinizi tekrar gözden geçirmelisiniz. Yapılmakta olan seçim çalışmalarında Camia'ya ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı yürütülen çirkin saldırılardan derhal vazgeçilmeli. Ehl-i iman ve ehl-i vicdan herkes, olup bitenleri görüyor. Paralel yapı algı operasyonu belki size bir süre nefes aldırabilir, yapılan yolsuzluk iddialarını, ayakkabı kutularını, çelik kasaları belki bir süre gölgeler ancak bizler, tüm bu yaşananları halkımızın ferasetine bırakıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar