Başbakan Erdoğan'ın merhum yeğeninin ismi laboratuvara verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden yeğeni Prof. Dr. Harun Erdoğan'ın ismi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından bir bilgisayar laboratuvarına verildi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'ın merhum yeğeninin ismi laboratuvara verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden yeğeni Prof. Dr. Harun Erdoğan'ın ismi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından bir bilgisayar laboratuvarına verildi. 2000 yılında görevi başındayken hayatını kaybeden eski Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Erdoğan’ın ismi artık burada yaşayacak. Mart 2013’de hizmete açılan ve içinde 135 bilgisayarın bulunduğu laboratuvara isim verilmesi için düzenlenen törene Biga Kaymakamı Fatih Genel, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, merhum Harun Erdoğan’ın eşi, ağabeyi ve çocuklarının yanısıra akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Dekan Palabıyık, merhum Prof. Dr. Erdoğan’ın 28 Şubat döneminde büyük sıkıntılar çektiğini, ağır cezada yargılandığını hatırlatarak, "Ülkemiz için bu zor günler neyse ki geride kaldı. Biz o zor günlerin vefa hissiyle bu laboratuvara onun isminin verilmesini önerdik, senatoda kabul gördü. Lütfedip gelen kıymetli eşi ve ailesine de teşekkür ediyorum.” dedi. Rektör Yardımcısı Gülendam ise vefanın son zamanlarda İstanbul’da bir semt adı olarak kaldığını söyleyerek, “Çok şükür biz bu kıymetli duyguyu, bu güzel hasleti henüz kaybetmedik. Kaybetmeyenler de var. Bunlardan biri de buranın dekanı Hamit Bey. Kendisi senatoya bu teklifi sunduğu zaman senatomuz tereddüt etmeden, bu çok geç kalmış işi oybirliğiyle onadılar ve bu güzel salon, bundan böyle Harun Erdoğan Bey’in ismiyle anılacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar