Başbakan Erdoğan'dan Twitter eleştirisi

AK Parti İstanbul mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Türkiye Cumhuriyeti üzerinde ameliyat yaptırmayız.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'dan Twitter eleştirisi

AK Parti İstanbul mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Türkiye Cumhuriyeti üzerinde ameliyat yaptırmayız. Twitter gelir, mahkeme kararlarına uyacağını söyler, biz de mahkeme kararları doğrultusunda gerekeni yaparız.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da düzenlenen İstanbul mitinginde Twitter’in kapatılmasına değindi. Twitter üzerinden kişi hakkına saldırı düzenlendiği, kutsallara hakaret edildiğini söyleyen Erdoğan, “Bugünlerde bir şey çıktı. Twitter bir olay. Yargının aldığı kararlar nedeniyle TİB tarafından erişime kapatıldı. Bir hanım kardeşimizle ilgili Twitter’da son derece alçakça twitler atılıyor. Bazı hesaplar üzerinden şahıslara, kişilik haklarına çok yoğun saldırılar var. Özel hayatın korunması diye bir olay var. Ve bu şahıslar mahkemeye başvuruyorlar.” İfadelerini kullandı.

Twitter’in mahkeme kararlarına uymadığını savunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Titter bunu umursamıyor. Bana geliyorlar bende diyorum ki; kendi göbeğimizi kedimiz keseceğiz. Gereğini yapın diyorum. Şunu bütün dünyanın bilmesini istiyorum: Twitter ABD yasalarına uyuyor. İngiltere’nin kurallarına uyuyor. Diğer bir çok devletin kurallarına uyuyor. Bu ülkelerle işbirliği yapıyor. Ama mesele Ukrayna olunca, Mısır olunca, Türkiye olunca diğer devletler olunca Twitter çıkıyor özgürlükten bahsediyor. Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz. Twitter da Youtube de Facebook da Türkiye Cumhuriyetinin anayasasına, yasalarına saygı göstermek zorundadır. Diğer ülkelerde nasıl mahkeme kararlarını uyguluyorsa Türkiye’de de uygulaması lazım. Buralarda Mustafa Kemal’e çok ağır hakaretler ediliyor. Kutsal değerlerimize hakaretler ediliyor buna özgürlük mü diyeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti üzerinde asla ameliyat yaptırmayız. Twitter gelir, mahkeme kararına uyacağını söyler bizde gerekeni yaparız.”

Fethullah Gülen Hocaefendi’yi yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Ey Pensilvanya daha ne istiyordun? Üniversite dedin, sana üniversite verdik. 17 tane üniversiteye sana müsaade verdik. Dünyanın değişik yerlerindeki okullarınızı ziyaret etmemizi istediğinizde, oralara gidiyor ziyaret ediyor, hükümet başkanlarına biz refere oluyorduk. Unutmayın, kişi sevdikleriyle beraber hasrolunacaktır. Pensilvanya sen Bahçeli ile sen Kılıçdaroğlu ile hasrolunacaksın. Biz de işte bu meydandakilerle hasrolunacağız.” şeklinde konuştu.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına da değinen Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yapısını demokrasi dışı yollarla dizayn etmek isteyenlere karşı fırsat yok. Meydanlarda kin, nefret öfke ayrımcılık dili. Ama bizim kitabımızda o dil yok. Kin yok, nefret yok, gazete sayfalarında, televizyon ekranlarında milleti ve millet iradesini tahkir eden bir dille konuşuyorlar. Şunu açıkça ifade ediyorum; benim meselem milletimin hak meselesidir. Benim meselem milletimin hukuk meselesidir. Biz hukuku çiğnemek isteyenlere karşı dik duruyoruz. Biz yargı darbesi yapmak isteyenlere karşı dik duruyoruz. Milletin malının çalınmasına karşı 12 yıl dik durduk, milli iradenin de çalınmasına karşı dim dik duruyoruz. Kardeşlerim 12 yıl boyunca hırsızların, art niyetlilerin farklı hesaplar içinde olanların bu davaya sızmaması için hep hassasiyet içinde olduk. Yetimin öksüzün hakkına el uzatılmamasının teminine çalıştık. Yolsuzluk ve rüşvet iddiası altında bizden ziyade yine Türkiye’ye, milli güvenliğimize ağır bir saldırı düzenlediler. Bu saldırılarda en küçük bir mertlik yok. Bu saldırılarda dürüstlük yok. Bu saldırılarda ahlakın kırıntısı yok. Önlerine ne gelirse, ahlaksızca, hayasızca namertçe alçakça, haince ona saldırıyorlar. Kutsal değerlere, milletin iradesine saldırıyorlar. Kardeşliğimize çözüm sürecine saldırıyorlar. Ekonomiye emeğe saldırıyorlar. Evlerinde yurtlarında gece seansları yapıyor, beddua seansları yapıyor. Bu beddua seanslarında bana beddua ediyorlar.”
CİHAN

Yorumlar