Başbakan Erdoğan'dan, Önder Aytaç hakkında twitter suç duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci-yazar Önder Aytaç hakkında, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabında yaptığı paylaşımlarından dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Tehdit, şantaj, hakaret, iftira iddialarının...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'dan, Önder Aytaç hakkında twitter suç duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci-yazar Önder Aytaç hakkında, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabında yaptığı paylaşımlarından dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Tehdit, şantaj, hakaret, iftira iddialarının yer aldığı başvuru dilekçesinde Aytaç'ın hesabından alınan twitlerin bilgisayar çıktıları örnek olarak gösterildi.

Başbakan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından yapılan suç duyurusunda, "twitter hesabından muhtelif tarihlerde paylaştığı iletilerle müvekkile karşı hakaretlerde ve iftiralarda bulunması ve Anayasa'nın açık hükmüne rağmen usulsüz dinlemelerle elde edilen veya yürüyen soruşturmalar üzerinden elde edilen ve internete servis edilen ses kayıtlarını 5651 sayılı kanunun 4/2 maddesi gereğince tasvip ederek yayması nedeniyle TCK 132, 133, 134, 137, 285, yayınlayacaklarını söyledikleri kayıtlarla da tehdit ve şantajda bulunması nedeniyle TCK 106 ve 107. maddeleri gereğince tecziyesi için soruşturma yapılıp kamu davası açılması talebidir." denildi.

DAHA ÖNCE DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Dilekçede, Aytaç hakkında daha önce de değişik tarihlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor. Aytaç hakkında devam eden ceza davası olduğu gibi diğer müracaatların da soruşturmasının devam ettiği belirtiliyor.

Avukatlar, "İki yılı aşkın süredir müvekkilimin sayın Başbakanın şahsına ve ailesine, ayrıca Başbakanı olduğu Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı yürüttüğü psikolojik hareket taktiği, gizli soruşturma dosyalarındaki bilgilerin önceden alınarak sürekli servis edilmesi, sürekli ses kayıtlarını yayınlaması, soruşturmaları yürüten kamu görevlilerinin dışında kimseye olması mümkün olmayan bilgilere ulaşması, yapılan işlerin tamamının belirli bir strateji kapsamında ve hükümeti yıpratma, itibarsızlaştırma ve bilahare de 17 Aralık ve 25 Aralık'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği ile bir kısım kolluk görevlileri ile birlikte, belirli bir amaç doğrultusunda, organize olarak hareket etmesi, suç teşkil eden kanunsuz dinlemeleri tehdit ve şantaj amaçlı kullanması ve birçok kişinin aynı anda aynı doğrultuda yayınlar yapması olguları birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin çok daha geniş bir kitle ile bir örgüt faaliyeti kapsamında hareket ettiği anlaşılmaktadır." ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYANIN FENOMENİ FUATAVNİ'NİN TWİTLERİ DOSYAYA GİRDİ

"Turpun büyüğü heybede, korkma titre, çok güzel olacak çoook" şeklindeki iletilerle tehdit ve şantaj yapıldığı iddia edildi. Hesabından alınan twitlerin bilgisayar çıktıları örnek olarak gösterilirken Aytaç'ın, retweetleri de gösterildi. Bunlar arasında sosyal paylaşım sitesinde fenomen haline gelen 'fuatavni' adlı kullanıcının twitleri de yer aldı.

"Hırsız, diktatör, paranoyak, yolsuzlukta usta, ardamarı çatlamakla, başçalan, seviyesiz, ikiyüzlü hırsız, ahlaksız, Hitler, yalancı, katil" gibi ifadelerle hakaret suçunun işlendiği savunuldu.

CİHAN

Yorumlar