Başbakan Erdoğan'a haraket davası ertelendi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden hakaret ettiği iddia edilen Burhaniye Belediyesi Basın Sorumlusu Hakan Sataroğlu'na açılan ceza davasının ikinci duruşması görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'a haraket davası ertelendi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden hakaret ettiği iddia edilen Burhaniye Belediyesi Basın Sorumlusu Hakan Sataroğlu'na açılan ceza davasının ikinci duruşması görüldü. Dava, Başbakan Erdoğan'ın ifadesi alınmadığı için tekrar ertelendi.

Sataroğlu'na, Türk Ceza Kanunu'nun 125/1 ve 125/3-a maddeleri uyarınca açılan davanın ikinci duruşması Burhaniye Adliyesi'nde görüldü. İddianamede bir ihbar sonucu açıldığı belirtilen dava, Sataroğlu'nun 3 Kasım 2013 tarihinde paylaşım sitesinde yazdığı bir cümle sebebiyle başlamıştı. İkinci duruşmada dava, Erdoğan'ın ifadesi alınmadığı için 2 Nisan 2014 tarihine ertelendi.

Duruşmanın ardından kısa bir açıklama yapan Hakan Sataroğlu, AK Parti eski İlçe Başkanı Ö.K. ve gazeteci D.D.'nin ihbarı üzerine hakkında dava açıldığını iddia etti. Adı geçen iki şahsın listesinde bulunanların dikkatli olmasını isteyen Sataroğlu, "AKP eski ilçe başkanı ve şu an AKP 1. sıra meclis üyesi adayı Ö.K. ve sözde gazeteci D.D. isimli şahıslar Facebook listenizde ise dikkat edin. Yazdıklarınızın printlerini alıp Başbakan'a ve avukatlarına ihbar etmektedirler. Ben bu yüzden yargılanıyorum. Bu arada belirtmek isterim ki asla ve asla mağdur değilim. Böyle bir dönemde, böyle bir davadan yargılandığım için onur duyuyorum. Yılgınlık yok, direniş var. Asıl siz teslim olun. Düşüncelerimizden, inançlarımızdan, yaşamımızdan, kültürümüzden, benliğimizden korkanlar bizden korksunlar. Onlar devleti yönetebilirler ama asla bizi yönetemezler. Biz halkız, baskılarınız bizi yıldıramaz. Biz mahkemeye de gideriz, savcıya da gideriz, her yere gideriz. Sizi de görüyoruz. Biz şerefimizle yargılanırız, ya siz? Adaletten korkmayın. Bu sizin adaletiniz. Halkın adaleti yakanıza yapıştığında yüzünüzü görür gibiyim." dedi. CİHAN

Yorumlar