Başbakan Erdoğan’a Facebook tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra Facebook ve YouTube’u kapatabileceklerini söylemesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan’a Facebook tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra Facebook ve YouTube’u kapatabileceklerini söylemesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bu tür bir uygulamayı ‘kişisel haklara tecavüz’ olarak niteleyen vatandaşlar, “ ‘Facebook ve YouTube’u kapatarak milletimi koruyacağım’ mantığı çok gülünç.” ifadesini kullandı.

İstanbullular, Başbakan Erdoğan’ın Facebook ve YouTube’u seçimden sonra kapatabileceklerini söylemesine tepki gösterdi. Kapatma kararını ‘sansür’ olarak değerlendiren vatandaşların görüşleri şöyle:

Facebook’un kişiye özel olduğunu ve kaldırılmasının özgürlüklere müdahale olacağını belirten Kemal Karabulut, “Yatak odası nasıl özel ise Facebook’ta benim özelimdir. İnsanların özeline kadar girmişlerse pes diyebilirim. Başbakan böyle bir şey yapıyorsa kendince haklıdır. Benim kullandığım şeye başbakan el koyuyorsa şifreyi de alsın bizim yerimize kendi yönlendirsin. Yapılanlar kişisel haklara tecavüzdür.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Çiğdem, “İnternete uygulanan sansür , Türkiye’nin özgürlüğü açısından kötü bir durum. Facebook’un kapatılması sosyal medyanın Türkiye tarafından çökmesi demek. Bu durumla mücadele etmek için gerekirse sokakta protestolara bile katılabilirim.”

Özge Barut, “Facebook kapatılabilir ama YouTube’un kapatılması anlamsız. Çoğu şarkıyı, filmi, videoyu oradan izliyoruz. Gündemle daha fazla iç içe olabiliyoruz. O yüzden YouTube kapatılmamalı.”

Yakup Arslan, “Facebook’u aktif olarak kullanmıyorum benim için bir sıkıntı yok ama diğer insanlar buna tepki gösterebilir. Bu yasaklamayla insanların özgürlüğü kısıtlanıyor.”

Esma Özdemir, “Böyle bir yasağı komik buluyorum. Zaten bilinçli bir insan interneti nasıl kullanacağını bilir. Kimsenin kalkıp ‘bir şeyleri kapatarak milletimi koruyacağım’ demesi güldürücü geliyor.”

Neşet Özdil, “Facebook herkes tarafından kullanılıyor. Güncel olarak herkes takip ediyor. Kapatılması çok ağır bir karar olur.”

Kaan Emir Turgut, “Başbakan’ın böyle bir kapatmayı gündeme getirmesi bile saçma olmuş. Arkadaşlarımızla iletişimimiz engelleniyor, çok gereksiz.”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Kapatamaz, kapatabileceğini zannetmiyorum. Başka bir sayfa bulunur oradan girilir. Hiç kimse birilerinin özgürlüğüne engel olamaz.”

Başbakan Erdoğan'ın yanlış uygulamalar yaptığını söyleyen Gülşah Kıpçak, “Özgürlüğümüzü elimizden alıyor. Sonuçta paylaşım sitesi, arkadaş sitesi, haberleşme sitesi.”
CİHAN

Yorumlar