Başbakan Erdoğan'a Bir Suç Duyurusu Daha

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde mobilyacı 23 yaşındaki Fırat Akten, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyareti sırasında Türkiye'nin doğu bölgesi için 'Kuzey Kürdistan' ifadesini kullandığını öne sü

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'a Bir Suç Duyurusu Daha

İnegöl Adalet Sarayı'na suç duyurusu dilekçesini veren Fırat Akten, yaptığı açıklamada, 16 Kasım 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı açılışlar sırasında söylediği 'Kürdistan' sözü nedeni ile suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Akten, şöyle dedi:

"Sayın Başbakan, Kuzey Irak'taki Peşmerge başı, çapulcu lideri Mesut Barzani'yi Diyardakır'da misafir etmiştir. Bu misafirlik esnasında Sayın Başbakan kürsüde konuşma yapmıştır. Kürsüde yapmış olduğu konuşmada, Türkiye'nin Doğu Bölgesi için 'Kuzey Kürdistan' diye bir ifade kullanmıştır. Bu ifade dün akşam da TBMM'de tutanaklarda 17 defa BDP tarafından geçirilmiş. Meclis'teki muhalefet partilerinin muhalefeti neticesinde çıkarılmıştır. Biz de bu konularla alakalı İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk."

"VATANDAŞ OLARAK GÖREVİMİ YAPTIM"

Fırat Akten, Türkiye Cumhuriyeti'nin başındaki Başbakan statüsündeki bir insanın olmayan bir Kürdistan'ı telafüz etmesinin Türk milletini derinden yaraladığını söyledi. Akten, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerde anayasal suç işlediğini iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın ifadesinin ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar verdiğini öne süren Akten, şöyle dedi:

"İnegöl Adliyesi'ne gelerek hazırladığımız dosyayı savcılığa ilettik, suç duyusunda bulunduk. Bundan sonrası Türk adaletine, Türk yargısına kalmıştır. Biz vatandaş olarak, Türk milliyetçisi olarak üstümüze düşeni yaptık. Bundan sonrası dediğimiz gibi hukuktadır. Savcılarımızın, Hakimlerimizin yetkisindedir. Türk milletine de buradan demokratik tepkisini göstermesini söylüyoruz."

"ŞİVAN PERVER'İN TUTUKLAMA EMRİ VARDI"

Aynı gün Diyarbakır'da İbrahim Tatlıses ve Şivan Perver'in de bir mini konser düzenlediğini hatırlatan Fırat Akten, şöyle devam etti:

"Bu konserde Şivan Perver de sahneye çıkmıştı. Araştırmamız neticesinde Şivan Perver'in Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından bölücü terör örgütüne yardım, yataklık ve üye olmaktan hakkında kesinleşmiş ceza olduğu kanaatine varılmış, hukukçularımız tarafından da bize bildirilmiştir. Şivan Perver eğer Türkiye tarafından bir ceza aldıysa, bölücü terör örgütüne yardım yataklı yaptıysa, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile nasıl aynı alanda bulunabiliyor. Bununla alakalı suç duyurumuzda eğer Şivan Perver'in tutuklaması var ise neden o an gözaltına alınıp gereğinin yapılmadığı ile alakalı konuya da yer verdik. Kolluk Kuvvetlerinin bir zafiyeti varsa, Başbakanlığın veya MİT'in görevli kişileri hakkında da suç duyurusunun içinde yer verdik, onlar hakkında da suç duyurusunda bulunduk."

Yorumlar