Başbakan Erdoğan: Yine Hakkari’yi karıştırmak isteyenler var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu’ya girişimcilerin güven sıkıntısından dolayı gitmediğine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Yine Hakkari’yi karıştırmak isteyenler var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu’ya girişimcilerin güven sıkıntısından dolayı gitmediğine dikkat çekti. Erdoğan, “Bakın bir yıldır sıkıntı yaşamıyoruz ama şurada iki gündür yine Hakkari’yi karıştırmak isteyenler var. Karıştırıyorlar. İşte geliyorlar, bir taraftan kamu binalarına saldırıyorlar, bir taraftan özel bir öğrenci pansiyonunu işgal etme girişiminde bulunuyorlar. Hani bunların bir defa ülkeyi sevmek diye de bir derdi yok.” dedi.

Tekirdağ Valiliği’nin verdiği akşam yemeğine katılan Erdoğan, burada iş adamları ve davetlilere seslendi. Terör konusu üzerinde duran Erdoğan, “Niye Güneydoğu’ya yatırımcı gitmiyor? Gitmez. Çünkü; bu güven olmadıkça, bu terör devam ettikçe, gitmez. Hep söylerim; para cıva gibidir. Kendisi için hep uygun olan limanı arar. Oraya kaçar. Onu oraya kaçırmamak lazım. İşte o güveni temin ettiğinizde de işte o zam Güneydoğu’ya da benim girişimcim gider. Biz 6. Bölge 7. Bölge buralara çok ciddi teşvikler verdik. Arazi veriyoruz, vergi muafiyeti enerji hepsi var. Buna rağmen gitmiyor. Sebep işte bu anlattığımız güven. Terör, bütün bunlar. Bunu ortadan kaldırdığımız anda inşallah, hep beraber buna destek vermemiz lazım.” diye konuştu.

Önceki gün Hakkari’de meydana gelen olayları hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bakın bir yıldır sıkıntı yaşamıyoruz ama şurada iki gündür yine Hakkari’yi karıştırmak isteyenler var. Karıştırıyorlar. İşte geliyorlar kamu binalarına bir taraftan saldırıyorlar. Bir taraftan özel bir öğrenci pansiyonunu işgal etme girişiminde bulunuyorlar. Hani bunların bir defa ülkeyi sevmek diye de bir derdi yok.”

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ MÜTEAHHİT FİRMALARI TEHDİT EDİYOR"

Hakkari’de havalimanı yapımı başlattıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, “Ama o bölücü terör örgütü mensupları müteahhit firmaları tehdit ediyorlar. Şu anda onu da bitirmiş olacaktık. Fakat müteahhit kaçıyor. İş yürümüyor. Yıl sonuna kadar yükleniyoruz işte, orayı da açacağız. Hakkari’de de benim vatandaşım yaşıyor ve oraya da hizmeti götürmemiz gerekir diyoruz. Birilerinin elinde biz koz bırakmak istemiyoruz. Bunlar hem terör eylemini yapar bir taraftan da devlet buraya el uzatmadı der. Ama biz onlara devletin elini uzattığını göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tunceli’ye üniversite yaptıklarını ifade eden eden Erdoğan, “Son zamanlarda bir tane şöhret arayışı içinde olan zat var. Bir gün Meclis'te şu ifadeyi kullandı; 'Acaba Tunceli’ye de üniversite yapacak mısınız görelim' dedi. Halbuki bizim hiç aykırı bir düşüncemiz söz konusu değildi. Arkadaşlarıma verdiğim istikamet, 81 vilayetin 81’ine de üniversite yapacağız. Yaptık, ne oldu? Gelip de aynı kürsüden bunu yapanlara bir teşekkür mü ettin?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kime , hangi partiye oy verildiğiyle ilgilenmediğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: “Bakın altını çizerek ifade ediyorum. Kime, hangi partiye oy verdiğiyle değil, hizmet siyasetinin proje siyasetinin yapıcı birleştirici kucaklaştırıcı egemen olmasıyla ilgiliyiz. Etnik kökenler, inançlar, kaygılar, korkular, şehitlerimiz gibi ortak değerler üzerinden siyaset yapmak Türkiye’ye hiç bir zaman kazandırmadı. Bundan sonra da kazandırmayacak. Bu zamana kadar siyasi partiler korkutarak tabandan oy alıyordu, hala alanlar var. Korkutarak tehdit ederek. Taban siyasi partileri artık değiştirmeli dönüştürmeli . Biz sizden ideoloji istemiyoruz. İdeoloji ne karın doyuruyor ne de ülkeyi ayağa kaldırıyor. Ne şehri ayağa kaldırıyor ne ülkeyi ayağa kaldırıyor, ne beldeyi ne köylerimizi ayağa kaldırıyor. Ne yaptın arkadaş? Seçmen bunu sorduğu anda netice alır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar