Başbakan Erdoğan Uşak'ta halka hitap etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Uşak’a geldi. Uşak Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenen Erdoğan, konuşmasında ‘paralel yapı’, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklend.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan Uşak'ta halka hitap etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Uşak’a geldi. Uşak Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenen Erdoğan, konuşmasında ‘paralel yapı’, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi.

30 Mart seçimlerini ‘tarihi’ olarak nitelendiren Erdoğan, “Bundan yaklaşık 56 yıl önce, 1958’de merhum Adnan Menderes Uşak’a geldi. Daima hizmetinizdeyim dedi. Merhum Menderes daima ülkesinin, milletinin hizmetinde oldu. Milletine hizmet yolunda canını feda etti. Menderes ülkesi için çırpınırken o günde CHP yıkmanın, bozmanın, tahrip etmenin mücadelesini veriyordu. Bugün hangi manşetler atılıyorsa o gün de aynı manşetler atılıyordu. Bugün nasıl sokaklar tahrik ediliyorsa o gün de sokaklar tahrik ediliyordu. Menderes’e hangi ağır iftiralar atıldıysa bugün de aynısı yapılıyor.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, oğluyla yaptığı iddia edilen ses kayıtlarını grup toplantısında dinletmesine değinen Tayyip Erdoğan, “Şimdi CHP Genel Başkanı bir başka sahtelikle bu kez bir montajla ortaya çıktı. Bu kez eline montajı kimin tutuşturduğunu biliyoruz. Okyanus ötesinden CHP’ye hocalık yapan zat var. Türkiye’yi dinleyen bir yer var. Şimdi okyanus ötesinden CHP Genel Başkanı’nın eline montaj verdiler, o da eline şeker tutuşturulmuş çocuk gibi sevindi. Zannediyor ki ‘ben Türk milletini kandıracağım.’ Bu millet ferasetiyle hareket eder onun feraseti yalana talana prim vermedi, CHP’ye de bugüne kadar hiçbir zaman prim vermemiş.” diye konuştu.

DİNLEME İDDİALARI

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümete yakın bazı gazetelerde yer alan '7 bin kişinin dinlendiği' iddialarına da değinerek, “Gazetelere dökülen dinlemeleri duydunuz değil mi? Kendilerinden başka herkesi dinlemişler. İnsaf be ve bunları da inkar ediyorlar. Neyi inkar ediyorsun? Artık mızrak çuvala sığmıyor. Şimdi kasetle bakıyorsun CHP’nin başındaki zat ortalarda dolaşıyor. Kendisi de kasetle geldi eski genel başkan diyor ki ‘bunu başbakanın açıklaması lazım’ ben neyi açıklayım ya. Ben sosyal medyaya düştüğünde bunu yarım saatte kaldıran benim. ‘Kimse o çıkar’ diyor, öyle bir yetkim olsa hemen çıkartırım öyle bir yetkim yok ki onu yargıdan takip etmen lazım.” dedi.

CHP’nin kasetlerle idare edilebileceğini ancak Türkiye’nin kasetlerle idare edilemeyeceğini aktaran Tayyip Erdoğan, “Millet buna izin vermez. Dershanelerden niye rahatsız oldular? Orada rant vardı. Sakın ha bu dershanelere yavrularınızı göndermeyin. Devletin okullarına gönderin. Bunların hepsi sülük gibi emiyorlar. Bunlar hep para, mani, mani, mani.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar