Başbakan Erdoğan: Tepeden inme, dayatma aday çıkardılar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhaletefin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tepeden inme bir aday olduğunu söyledi. Erdoğan, CHP'nin seçmene koyun muamelesi yaptığını kaydetti. Seçim çalışmaları kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Tepeden inme, dayatma aday çıkardılar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhaletefin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tepeden inme bir aday olduğunu söyledi. Erdoğan, CHP'nin seçmene koyun muamelesi yaptığını kaydetti.

Seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da, halka hitap eden cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan salon sosyeteleriyle bu ülkenin yönetilemeyeceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi seçmenine kaba bir dil kullandığını savunan Erdoğan şunları söyledi; "CHP, şimdi çıkmış seçmenine ne diyor? 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' diyor. Kürsüye de vuruyor ha. 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' diyor. CHP, kendi seçmenine koyun muamelesi yapıyor. Hiç kimseye danışmadan, istişare etmeden, tepeden inme bir şekilde, dayatma bir aday çıkardılar. 'İşte aday bu, gidip buna oy vereceksiniz' dediler. 'Oy vermeyeceğiz' diyenlere de kaba bir dille, 'tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz'. Benim CHP'li kardeşim inşallah 10 Ağustos'ta bu dayatmaya, bu kaba üsluba sandıkta gereken cevabı verecektir. Sevgili Tekirdağ, salon sosyeteleriyle bu ülke yönetilmez. Toprağı eşeleye eşeleye, o nasırlı ellerle, el ele, omuz omuza yürüyenlerle biz bu ayağa kaldırdık Türkiye'yi. Ve biz milletin içinden çıktık. Onun için de hamdolsun 12 yıl, 8 seçim hepsinde büyüyerek geldik. Niye? Milletimiz bizi iyi takdir etti. Milletimiz bizi layık olduğu yere taşıdı. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de içinden biri olarak, Erdoğan evladını oraya taşıyacaktır, ben buna inanıyorum. MHP'li kardeşim de bunu yapacaktır, ben buna inanıyorum."

CİHAN

Yorumlar