Başbakan Erdoğan: Son manşeti milletim atacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapı söylemini dile getirerek gazete manşetlerine değindi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Son manşeti milletim atacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapı söylemini dile getirerek gazete manşetlerine değindi. Erdoğan, “Elinizden geleni yapın. Heybenizde ne kaldıysa hepsini çıkarın. Ne marifetiniz varsa onu yapın. Son manşeti benim milletim atacak. 30 Mart'ta sandıkta son manşeti benim milletim atacak. Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Demokratik bir ülkede medya ve sermaye bu kadar pervasız olamaz böyle darbe girişimlerinin içine giremez.” dedi.

Başakşehir’de yapılması planlanan Şehir Hastanesi temel atma töreninde kendisini dinlemeye gelen halka seslenen Erdoğan, paralel yapı üzerinde durdu. Gündemlerinde demokrasi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Onların gündeminde yıkmak var. Türkiye’nin itibarını yıpratmak var. Dün bir gazete MİT'in TIR’larına yapılan saldırının görüntüleri yayınlandı. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı’na, işte o paralel yapı. Bunu öğrendiniz değil mi? Olur ya sizin kapınızı da çalabilirler. Bazı bayanlar ablalar gelebilir. Onlara şunu söyleyin. Biz halimizden memnunuz. Biz ülkemizde olanları görüyoruz eğer sizin de kendinize güveniniz varsa partinizi kurun da öyle ortaya çıkın deyin. O paralel savcı operasyon yapıyor. MİT mensuplarına silah doğrultuyor yere yatırıp tekmeliyor. Kimin talimatıyla oluyor bu biliyor musunuz? Emniyetin, jandarmanın yargının içine sızan paralellerin talimatıyla. Yargının içine sızan paralel savcının talimatıyla oluyor. İşte bunlar yurt dışındaki odaklardan talimat alarak kendi ülkelerinin istihbarat teşkilatına silah doğrultacak kadar vatana ihanet içindeler.” diye konuştu.


İstihbarat Teşkilatı’nın Suriye’deki Türkmenlere yardım götürdüğünü ileri süren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Benim ülkemin istihbaratı Suriye'deki bayır bucak Türkmenlerine insani yardım taşıyacak. Birileri de gelip bunu zorbalıkla engelleyecek. Ey paralel yapının savcısı. Sen benim bilgim olmadan iznim olmadan MİT'e müdahale edemezsin. Yasa bunu emrediyor. Bu ne cesaret? Bu millet bunu affetmez. Bu millet bunu unutmaz. Bu ihanetin bu ajanlık faaliyetinin, bu casusluğun hesabını hepsinden soracağız. Kim adına yapıyorlar bunlar ortaya çıkacak. Bunlara talimat veren elebaşlarından da soracağız. Şu anda medyada hem hükümete hem Türkiye'ye yönelik operasyonu sabırla ibretle izliyoruz.”

Bir kısım medya olarak adlandırdığı basın kuruluşlarının manşet ve köşe yazarlarıyla yalan ve iftira attığını iddia eden Erdoğan, “Nasıl bir aşağılık operasyon içinde olduğunu biz de görüyoruz millet de görüyor. Biz bu operasyonları çok iyi biliriz. Bizim hayatımız bu tür operasyonlarla mücadele etmekle geçti. 1994'te İstanbul’da seçildiğim andan itibaren bu manşetlerle üzerimize geldiler. Muhtar bile olamaz dediler. Ne oldu? Milletimiz bırakın muhtarlığı bu kardeşinizi Başbakan yaptı. 28 Şubat'ta üzerimize geldiler. Danıştay cinayetinde partimizi kapatma sürecinde böyle üzerimize geldiler. Burada açık açık bir kere daha söylüyorum. Biz bu manşetlerle çarpışarak büyüdük. Bundan sonra da asla boyun eğmeyiz. Bu operasyonlar karşısında geri adım atmayız. Ellerinden geleni yapsınlar. Hangi manşeti atarlarsa atsınlar. Biz bunlara boyun eğmeyecek ve aldanmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kendilerine gündem dayatılmaya çalışıldığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “Şimdi bu medya arkasına belli sermaye çevrelerini ve paralel yapıyı alarak güya bize gündem dayatmaya çalışıyor. Üzerinden aylar geçtikten sonra Kabataş'taki saldırının görüntülerini yayınlıyorlar. Kardeşlerim Türkiye genelinde gezi olayları sırasında başörtülülere yapılan saldırıları görmüyorlar. Bir mağdurenin beyanlarına itibar etmiyorlar. İfade tutanağına itibar etmiyorlar. Adli tıp raporuna itibar etmiyorlar. Darp izlerine itibar etmiyorlar. Çıkmışlar bir görüntü üzerinden olayın nasıl olmadığını anlatmaya çalışıyorlar. İşte bu kadar sorumsuzlar. Kadına şiddet konusu gündeme gelince bunlar aslan kesilir. Ama söz konusu olan bir dindar ise başörtülü ise pusulaları böyle şaşar. Elinizden geleni yapın. Heybenizde ne kaldıysa hepsini çıkarın. Ne marifetiniz varsa onu yapın. Son manşeti benim milletim atacak milletim.” diye konuştu.

30 Mart seçimlerinin önemine vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti: “Son manşeti benim milletim atacak. Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Demokratik bir ülkede medya ve sermaye bu kadar pervasız olamaz böyle darbe girişimlerinin içine giremez. Hiçbir demokratik ülkede böyle darbe girişimi yapılamaz. Yargıdaki aklıselim kardeşlerime sesleniyorum. Vicdanınızın sesini dinleyin. Sizin düşünceniz, siyasi anlayışınız ne olursa olsun adalet başka şey. Vicdanınızın sesini hakkı hukuku tam anlamıyla tecelli ettirmek suretiyle karar verin. Aklınızı kiraya vermeyin. Yargının içinde bir kısmın akılları ve iradeleri ipotek altında. Bir yerden talimat gelmedikçe adım atamıyorlar.”

Sosyal medyada yayınlanan ses kayıtlarını hatırlatan Erdoğan, “İşte o ses kasetleri sosyal medyada yayınlandı. Yargının içinde şu kadar, ordunun içinde şu kadar emniyette bu kadar var diyor. Hale bak ya. Hale bak. Bunların derdi Türkiye Cumhuriyeti devleti değil paralel yapı. Paralel bir devlet anlayışı. Bu operasyonların bu darbe girişimlerinin hesabı sorulur. Sadece paralel yapıdan değil o paralel yapının kukla gibi parmağında oynattığı siyasi partilerden, sermayeden, medyadan da bunun hesabı sorulur. Bu paralel yapı milletvekillerinin, gazetecilerin, işadamlarının, sanatçıların da kayıtlarını tutmuş. Sesli ve görüntülü kayıtlarla şantaj yapıyorlar. Herkesi tehditle yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Buradan çağrı yapıyorum bu tehdide boyun eğmeyin. Bu şantaja boyun eğmeyin. Bu kasetçilerin siyaseti dizayn çabasına Türkiye'ye ihanet etmesine ortak olmayın. Eğer bir olursak beraber olursak bu mücadeleyi beraber yürütürsek bu kaset siyasetini en kısa zamanda toprağa gömeriz. Hesabını da birlikte sorarız.” şeklinde konuştu.


Paralel yapı söylemine devam eden Erdoğan, “Bu paralel yapının, başka devletler ve başka odaklar adına Türkiye’yi karıştırmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu yapının içindeki masumlara sesleniyorum. Hoca dedikleriniz, ağabey dedikleriniz, abla dedikleriniz hem size hem kendi ülkelerine karşı apaçık bir ihanetin içindeler. Sizin saf ve temiz duygularınızı istismar edip, sizin ülkenize kastetmiş durumdalar. İşte MİT'e yapılan saldırı savcılara hakimlere verilen haince talimatlar. İstismarlar, iftiralar ortada. Kardeşlerim sevgili peygamberimize yapılan hakaret saygısızlık ortada. Böyle bir şey olabilir mi ya? Peygamber Efendimiz miraçtan iniyor bir kamyona bindiriliyor. Senaryodaki divaneler koşuyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır. Her an görüyorsunuz şecaat arz ederken sirkatin söylüyorlar. Dağıttılar bunlar dağıttılar... sevgili Peygamberimiz rüyada görüp twit atıyorlarmış. Peygamberimiz onlara twitleri iki kat arttırın diyormuş. Uzaktaki o masum ses de doğru arttırın diyor. Böyle saçmalık olabilir mi? Şantajlar, tehditler, kirli ilişkiler ortada. Her yol mübah gören bu hainlerle aranıza artık lütfen mesafe koyun.” şeklinde sözlerine son verdi.
CİHAN

Yorumlar