Başbakan Erdoğan, Soma'daki maden ocağında incelemelerde bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde 232 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı maden ocağında inceleme bulundu. Başbakan'ın maden ocağını ziyareti sırasında bazı vatandaşlar tepki gösterdi....

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, Soma'daki maden ocağında incelemelerde bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde 232 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı maden ocağında inceleme bulundu. Başbakan'ın maden ocağını ziyareti sırasında bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan ile görüşmek isteyen maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin yakınları Başbakan ile görüştürülmedi.

    Başbakan Erdoğan, maden ocağı ziyaretinden önce Kriz Merkezi'ne geçti. Burada yaklaşık bir saat kalan Erdoğan, daha sonra maden ocağına girişine geçti. Erdoğan, gidişi sırasında maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına taziyede bulundu.

    Erdoğan, maden ocağının girişinde bir süre incelemede bulunduktan sonra, buradan ayrılırken bazı vatandaşlar tepki gösterdi. 2 yakınını maden ocağında kaybeden Ramazan İlteriş (40) Başbakan Erdoğan ile görüşmek istedi ancak araya giren korumalar, İlteriş'i Başbakan ile görüştürmedi. İlteriş'in bağırarak tepki göstermesi üzerine araya giren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner, İlteriş'i sakinleştirmeye çalıştı. İlteriş'in tepkisinin devam etmesi ve kameraların çekim yapmasını gören Bakan Taner Yıldız, "Biz kameralar önünde konuşamıyoruz, gel bir kenarda derdini dinleyeyim" diyerek İlteriş'i kenara çekti ve derdini dinledi.

    Başbakan Erdoğan daha sonra Soma Belediyesi'nde basın toplamak üzere maden ocağından ayrıldı. CİHAN

Yorumlar