Başbakan Erdoğan: İnsanlara koltuklar şeref kazandırmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idari seçimlerinde partisinin birinci çıkmaması durumunda genel başkanlığı bırakacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: İnsanlara koltuklar şeref kazandırmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idari seçimlerinde partisinin birinci çıkmaması durumunda genel başkanlığı bırakacağını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu koltuğu bırakamayacağını söyleyen Erdoğan, "3 seçime girdi. 3 seçimde de bizim arkamızdan nal topluyor. Nal topluyor nal. Buna sormak lazım. Bu seçimde inanıyorum sen yine arkadan nal toplayacaksın. Ben bırakmaya hazırım. Sen bırakmaya hazır mısın? Bırakamaz. Çünkü o koltuğun sıcağı onları bırakmaz. İnsanlara koltuklar şeref kazandırmaz, insanlar koltuklara şeref kazandırır."

Edirne Selimiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan’ın hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Erdoğan ve Pensilvanya vardı. Onların bu koltuğa oturduğu gibi koltukta olmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Bakın, ben diyorum ki, eğer bunlar dürüstse, eğer bunlar samimiyse bu seçimde bizim partimiz AK Parti birinci parti çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakırım. Çünkü siyaset başa oynamak için yapılır. Millete hizmet için yapılır. O koltukları işgal etmek için yapılmaz." dedi.

Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan konuşmasını söyle sürdürdü: "3 seçime girdi. 3 seçimde de bizim arkamızdan nal topluyor. Nal topluyor nal… Buna sormak lazım. Bu seçimde inanıyorum sen yine arkadan nal toplayacaksın. Ben bırakmaya hazırım. Sen bırakmaya hazır mısın? Bırakamaz. Çünkü o koltuğun sıcağı onları bırakmaz. İnsanlar koltuklar şeref kazandırmaz, insanlar koltuklara şeref kazandırır."

"ONLARIN ABLALARI VAR BİZİM ABLALARIMIZ BURADA"

Hükümetleri tarafından yapılan icraatları sıralayan Başbakan Erdoğan, yapılan hizmetler karşılığında devletin cebinden bir kuruşun çıkmadığını açıkladı.
"Vatanı sevmek bu mu?" diye soran Erdoğan, “Yoksa Bahçeli gibi, yoksa Kılıçdaroğlu gibi, Pensilvanya gibi bizlere iftira atmak mı? Ah kardeşlerim bunlar iftiralarını atsınlar, yalanlarını söylesinler ama benim milletim bütün gerçeği biliyor. Ve artık bunların iftiralarını milletim yutmuyor." diye konuştu. Bunun hesabını sormaya 12 gün aldığını vurgulayan Erdoğan, "Bunun için kapı kapı dolaşacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Ya nasıl olsa iyiyiz. Çalışmaya gerek yok, bu işi hallederiz diyemeyeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız. Onların ablaları var, bizim ablalarımız burada. Durmak yok. Abilerimiz de burada. Durmak yok ona göre çok çalışacağız."

" Herhalde bunların siyasette şimdi muta nikahı oldu"

Dün CHP'li bir milletvekilinin, Twitter'da, "CHP’nin yandaş televizyonunda Pensilvanya'daki zat ve gazetesinin reklamlarını görmeye, F tipi televizyonlarda da adaylarımızın reklamlarını görmeye alışamayacağız" dediğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Zor bir nikah kıymışlar. Zor bir nikah. Son zamanlarda bizim inancımızda olmayan muta nikahını bu F tipi çok konuşuyor. Herhalde bunların siyasette şimdi muta nikahı oldu. Biz artık ipin ucundakilerle uğraşmıyoruz. İpi elinde tutun patronla uğraşıyoruz, bizim taşeronlarla işimiz yok. Asıl patron. CHP, MHP, BDP Pensilvanya'nın şu anda taşeronu oldular."

"SİZİN TAPINACAĞINIZ YER ORASI DEĞİL"

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ülkesinden kaçtığını iddia eden Erdoğan, "Niye kaçtı gitti. 1999'da kaçı gitti, ya bu vatansever mi? Eğer bu zat vatanseverse gelsin Türkiye'ye gelsin Edirne'ye. Niye gelmiyor, neden? Demek ki bir yerde su kaçağı var. Böyle yalanlarla iftiralarla bir yere varılmaz. Ben buraya gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, ah benim kardeşlerim ah, sizin tapınacağınız yer orası değil, orası sizin için bir ubudiyet makamı değil. Bizde kula kulluk yok, bizde sadece Allah'a kulluk var. Her söylediğinde, her yaptığında keramet, hikmet aramayın. Bu topladığınız paralar nereye gitti, bunların hesabını soracağız. Bu milleti nasıl dolandırdınız, aldattınız bunların hesabını soracağız. Biz iyi niyetli davrandık ama maalesef bunların arkada farklı şeyler varmış, şimdi o meydana çıkıyor. 30 Mart'ta inşallah sandıklardan gümbür gümbür gelelim ondan sonra yeni dönem başlayacak. Onların bükün gayreti AK Partiyi ikinci parti yapabilir miyiz? İnşallah nal toplayacaklar nal. İşte bunu yapacak olan sizsiniz. Gereken dersi bunlara verecek olana sizsiniz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar