Başbakan Erdoğan: Her türlü nefret suçunun önüne daha kararlı şekilde geçiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her türlü ayrımcılığın, her türlü nefret suçunun önüne daha kararlı şekilde geçiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Her türlü nefret suçunun önüne daha kararlı şekilde geçiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her türlü ayrımcılığın, her türlü nefret suçunun önüne daha kararlı şekilde geçiyoruz." dedi.

Erdoğan, partisinin Muş’ta düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, öğrenci andına son verdiklerini hatırlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, iktidar olduklarında, evinin karşısına andın levhasını asacağını söylediğini belirten Erdoğan, "Çocuklara gereksiz şekilde okutulan and and vardı ya. Ona son verdik. MHP’nin Genel Başkanı diyor ki, biz iktidar olursak eee… Benim evimin karşısına bu andın bir levhasını asacakmış. Tabi iktidar olamayacağını biliyor ya... Onun için ne yapsın laf ola beri gele. Her türlü ayrımcılığın, her türlü nefret suçunun önüne daha kararlı şekilde geçiyoruz. Neler yaptılar bu ülkede. Sen başörtülüsün. Sen hizmet alamazsın. Başörtülü kızlarımıza üniversitenin önünün kestiler. İmam Hatiplere bile başörtülü kızlarımızı bu şekilde sokmadılar. Şimdi artık üniversitelere benim başörtülü kızlarım giriyor." diye konuştu.

"PENSİLVANYA’DAN BAHSETMEYECEĞİM" DEDİ AMA...

Konuşması sırasında "Ben bugün burada Pensilvanya’dan bahsetmeyeceğim." demesine rağmen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz zaten Pensilvanya’nın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Pensilvanya buraya geldi mi? Kapılara geliyor mu? Ablalar filan geliyor mu? Ama bizim ablalarımız burada. Bizim abilerimiz de burada. Bunlar da yalan var, bunlarda takiyye var. Bunlarda iftira var. Bunlarda fitne var. Bunlarda fesat var. Ama Müslümanda bunların hiç biri olamaz. SMS'ler atıyorlar, 'AK Parti'nin dışında kime oy verirseniz verin, CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye herkese verin, yeter ki AK Parti'ye vermeyin.' 2 sene öncesine kadar AK Parti'ye oy vermek doğruydu da... AK Parti aynı parti. Şimdi ne oldu da 'AK Parti değil de oralar' diyorsun? O zaman sen de bir hal var. 10 sene önce farklı, bugün farklı. Burada bir numara var. Rant, rant, rant, mama kaybolunca her şey bozuldu."

Erdoğan, "Güya, Said-i Nursi'nin peşinde olduğunu söyleyen Pensilvanya'daki bu zat, Said-i Nursi gibi hareket etmedi. Said-i Nursi, Sibirya'dan hemen fırsatı bulup Türkiye'ye döndü ama bu zat Türkiye'den 1999'da başka bir ülkeye kaçtı gitti. Kürt olduğu için Said-i Nursi'nin yanına gitmeyenler, şimdi de çözüm sürecini sabote etmek için ellerinden geleni yapıyorlar." dedi.
CİHAN

Yorumlar