Başbakan Erdoğan hakaret ve nefret dilini Adana’da tırmandırdı

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda seçmenlere seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan hakaret ve nefret dilini Adana’da tırmandırdı

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda seçmenlere seslendi. Sözlerine Reyhanlı saldırısı ile başlayan Erdoğan, saldırıyı yapanların CHP’yi Esed’le görüştürdüğünü ifade ederek muhalefete yüklendi. Erdoğan Fethullah Gülen Hocaefendi için de “Pensilvanya’daki örgüt elebaşı” diyerek ağır hakaret içeren ifadeler kullandı.

Gezi olaylarından beri Türkiye üzerinde çok kirli oyun oynanmak istendiğini iddia eden Erdoğan, “İstikrarı bozmak, ekonomi baltalamak isteniyor, aktif dış politikamız, huzurumuz, kardeşliğimiz, çözüm süreci zedelenmek isteniyor.” iddiasını ortaya attı. Reyhanlı’da sivillere yönelik bir saldırı düzenlendiğini ve 53 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Erdoğan, emniyet güçlerinin olayı aydınlattığını ifade ederek, bu saldırıya yapanları CHP heyetini zalim Esed’e götüren kişiler olduğunu vurguladı. “Bazı CHP üyeleri ve yandaş medyasının karıştığı anlaşıldı. Aradan bir yıl geçti CHP hala bir açıklama yapmadı, yapamadı. Devlet düşmanı, millet düşmanı, eli kanlı bir terör örgütü, hem partimize, hem polise terörist saldırılarda bulundu. CHP bu örgüte sahip çıktı. Önceki gün İstanbul’da sokak eylemlerinde Burak Can isimli bir kardeşimizi şehit ettiler ne oldu. Bu eli kanlı örgüt ‘biz yaptık’ dedi. Bu aşağılık olayı adice olayı bunlar üstlendi. Bu cinayeti 'ben işledim' diyor bundan saatler sonra CHP genel müdürü bu örgütü korurcasına, kollarcasına, saklarcasına kimin ateş ettiği belli değil diyor. Daha sonra da babasını arayıp başsağlığı diliyor utanmadan.” ifadesini kullandı.

CHP’yi ‘Gözü dönmüş şirazeden çıkmış sandıkta başarısız’ bir parti olarak nitelendiren Tayyip Erdoğan, Demokrat parti karşısında CHP’nin sürekli yenildiğini kaydedip şunları söyledi: “CHP, dini istismar ederek, milleti kandırarak oy toplamaya çalışmıştı. Reşat Güçlü 1949 Adana Belediye Başkanı ‘memlekette irtica var’ diyor. Size vesika göstererek ispat ederim diyor Adana mıntıkasında akrep muskası, yılan muskası satılıyor, üzerinde Halk Parti damgası var. 'Damgasızlar densizdir' diyor. CHP Demokrat Parti’den oy kaçırmak için.”

CHP’nin şimdide 'Pensilvanya’daki zatla' işbirliği yaptığını iddia eden Tayyip Erdoğan, dün muskalardan iş birliği yapan CHP’nin paralel örgütün hazırladığı broşürleri dağıttığını iddia etti. “Bunlarda iftira, fesat, yalan var.” diyen Erdoğan “Paralel örgütün abileri geldi mi, ne yalanlar anlatıyor. Bir televizyonda gösterilen bir ikna odası kurmuşlar. O görüşmeyi izledim. Dinleyince şok oldum. Bunlar nasıl Müslüman. Bunlar onların ablalarıymış. Bu ablalar gidip evlerde bu yalanları anlatıyor. Siz doğruları anlatın. Adana’da yapılan hizmetleri anlatın. Sizin hocanıza tek cevabımız var ‘bizim kızlarımız başlarını açması için konuşan hocanıza oy yok’ deyin yeter. Başörtüsüne furuattandır diyene oy yek deyin. 5 ay önce beddua ediyordu. Şimdi aynısını yapıyor Allah’ın gücüne gider diyor. Şimdi bunlar MHP, CHP işbirliği halinde beraber yürüyorlar AKP kazanmasın istiyorlar. Pazartesi röportajları yayınlanacakmış. Artık her şey iyot gibi ortaya çıkacak. Bunlar iradelerini kiraya vermişler. Bunlar maalesef milletimizin içine fitneyi soktular, aileleri dağıttılar, böldüler.” sözlerini kullandı.

Adana’da yaşanan TIR’ların durdurulması olayına da değinen Tayyip Erdoğan, “Adeta suçluymuş gibi, düşmanmış gibi, MİT mensubu yüz başı ve üsteğmeni darp ettiler, bayır bucak Türkmenlere yardım götürün TIR’a düşmanca muamele yaptılar, haince bunları izlediğimde Başbakan olarak çılgına döndüm. Kim olursa olsun bunlar haindir. Çünkü sana MİT’in elemanıyım diyecek, onları kelepçeleyeceksin, üzerine tekmeyle basacaksın ve vuracaksın. Bunlar terör örgütünün elemanı mı, bir de ahlaksızlar hem zulmediyor hem sırıtıyor. Oraya gelen savcı bu savcı paralel yapı. Biz bunlara müdahale edince CHP, MHP rahatsız oldu. MHP’nin milliyetçiliği yok. Bizden önce MHP vardı DSP ile vardı ANAP ile birlikte. 5 yıllığına geldiler 3,5 yılda kaçtılar. Yalanla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar, borçlanan sizsiniz, ödeyen biziz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar