Başbakan Erdoğan: Geziciler fikri olmayanlardır

Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’nın düzenlediği ‘Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarına katılanları işaret ederek, “Düşüncenin...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Geziciler fikri olmayanlardır

Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’nın düzenlediği ‘Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarına katılanları işaret ederek, “Düşüncenin yetersiz kaldığı, fikirlerin konuşulamadığı yerde silahlar, taşlar, sopalar konuşur. İşte bu geziciler var ya geziciler, onlar fikri olmayandır. Onlar düşüncesi olmayandır. Onlar dikili bir ağacı olmayandır.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’nın, İstanbul’un fethinin 561. Yıl dönümü nedeniyle düzenlediği ‘Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katıldı. Burada gençlere seslenen Erdoğan, Gezi olaylarını hatırlattı. Erdoğan, “Bugünlerde aynı tuzağı yeniden canlandırmak istiyorlar. Türkiye’ye yeni ölümler, yeni acılar yaşatma heveslileri bir kez daha sahneye çıkmak istiyorlar. Artist görünümünde, sanatçı görünümünde bir takım müsveddeler yeni yıkımlar, yeni ölümler, yeni acılar yaşansın diye isyan çağrıları yapıyorlar. Ama bu gençlik onlara asla kulak asmayacaktır. Bu gençlik bayrağının tekrar yakılmasına asla izin vermeyecek. Bu gençlik büyük Türkiye’ye yönelik bu alçakça saldırılara inanıyorum ki boyun eğmeyecek. Ama bu ülkenin gençliği onlar gibi sokağa çıkmayacak. Eline taş, sapan, Molotof, silah almayacak. Siz kitaplarınızla bu ülkeye sahip çıkacaksınız. Siz sizlere dağıttığımız bilgisayarlarla, tabletlerle okuyarak, anlayarak, kendinizi iyi yetiştirerek istiklalimize sahip çıkacaksınız. Siz tahriklere gelmeyeceksiniz. Çatışma senaryolarına boyun eğmeyeceksiniz. İnşallah tüm o tuzakları bir kez daha boşa çıkaracaksınız.” ifadelerini kullandı.

HİZMET HAREKETİ VE HOCAEFENDİ'YE YÜKLENDİ

Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet’e de yüklenen Erdoğan, “Bir de bildiğiniz gibi son üç-dört lyıldır bir olayla karşı karşıyayız. Cemaat adı altında, görüntüsü altında örgütlenen, örgüt hırsını, çıkarlarını ülkesinin, milletinin, dininin ve diyanetinin üzerinde gören istismarcılara karşı lütfen dikkatli olun. Temel kaynakları referansları çarpıtarak, kirli örgüt çıkarları için hatta ülkelerine ihanet için kullananlara biz fırsat tanımıyoruz. Sizler de fırsat tanımayın. Kur’an-ı Kerim’i HZ. Peygamber’i, alimleri, gönül insanlarını dahi kendilerine vasıta edecek kadar alçalanlara hiçbir zaman imkan tanımayın. Sahte peygamberlere, sahte şeyhlere, sahte hocalara asla prim vermeyin, inanmayın. Unutmayın bize Allah’ımız yeter, bize Peygamberimiz yeter. Unutmayın bize Kur’an-ı Kerim yeter.” şeklinde konuştu.

Hizmet Hareketi’nin mantığının Müslüman’ın mantığı olmadığını ileri süren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili gençler, Pensilvanya’daki zat dediyse doğrudur diyen mantık bir Müslüman’ın mantığı değildir. Peygamber dediyse doğrudur. Onun dışındaki hikayedir. Kimse bizi bu oyunlarla aldatmasın. Ve maalesef böyle aldattılar. Ubudiyet, uluhiyet denilen bu iki itikadi kavramlara dikkat ederseniz bunlar girmiyor. Niye bu kavramlara girmiyorsunuz. Çünkü bu kavramlara girdikleri zaman orada boğulacaklar bunu görüyorlar. Zira yaptıkları bu. Ama sizin ilminiz ve ferasetiniz inşallah bu oyunları bozacaktır. Ülkesine ihanet eden hainleri vatanseverlerden ayırın. Sizlerin de sahte ile gerçeği çok iyi fark etmenizi, sahtekarların tuzağından uzak kalmanızı önemle rica ediyorum.”

‘TWİTTER’İN, FACEBOOK’UN, YOUTUBE’NİN ESİRİ OLMAYIN’

Modern iletişim araçlarının tehditlerinin bulunduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, gençlere şöyle seslendi: “Sizlerden bir ricam daha var. Lütfen, modern iletişim imkanları, bilgisayarı, interneti muhtemel tehditlerini görerek buna karşı dikkatli olarak kullanın. Hayatınızı bilgisayar ve internete teslim etmeyin. Gençliğinize ipotek konulmasına müsaade etmeyin. Twitter’in, Facebook’un, Youtube’nin esiri asla olmayın. İnternetin getirdiği görsel çılgınlıklara sanal ilişkilere teslim olmayın. İnternet ve bilgisayarın sizin milli ve manevi değerlerinizi örselemesine vaktinizi enerjinizi çalmasına özellikle de sizlerin ruhunuzu kirletmesine asla mahal vermeyin. İnternette haber kadar, bilgi kadar, yalan tahrik iftira da çok hızlı yayılabiliyor. Gençlik üzerinde kirli hedefleri olanlar klavye başında insanların hayatlarına kastedebiliyor. Sizlerin de buna karşı dikkatli olmanızı rica ediyorum.”

'KENDİ ÇOCUKLARI ABD'DE OKUYOR, AĞLAYAN ANNELERİN EVLATLARI DAĞA KAÇIRILMIŞ'

Erdoğan, konuşmasında Barış ve Demokrasi Partisi’ne de yüklendi. Diyarbakır’da 23 Nisan’da dağa kaçırılan çocukları hatırlatan Erdoğan, “Kendi evlatları dağda değil. Amerika’da İngiltere’de ama o ağlayan annelerin babaların evlatları dağa kaçırılmış. Niye çünkü bunlarda milli ve manevi değerler yok. Ondan uzaklaşmışlar, uzaklaştırılmışlar. Uyuşturucu, eli kanlı, molotof kokteyli bunlarla birlikte her türlü ahlaksızlık var. Onlarda milli ve manevi değerler yok. İşte cemaat görüntüsü altında kan emici istismar yapılanmalarına maalesef açık oldular. Terör örgütleri, istismarcı örgütler, silah ve uyuşturucu baronları madden ve manen zayıf gençler üzerinden kirli emellerini gerçekleştirmek isterler. Siz de bu istismarcı çevrelerin tuzağından uzak kalmalısınız. Bir yıl önce bunu provasını İstanbul’da yaptılar. Büyük Türkiye’yi durdurmak için gençleri kullandılar. Türkiye ekonomisine zarar vermek için gençleri kullandılar. Türkiye’nin yurtdışında imajını sarsmak için sokaklarda gençleri kullandılar. Çözüm sürecini sabote etmek için gençleri kullandılar. Kadıköy’ün duvarlarında ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazıyordu. Bunu yazan köksüz ve hain bir zihniyetin karanlık hedefleri için kullanılan gençlerdi. O gençlere bayrağımızı bile yaktırdılar. Gençlerin üzerinden Türkiye’ye tuzak kurmak istediler. Mısır’daki gençleri de tahrik ettiler. Esmamızı şehit ettiler. Ukrayna’da da gençleri tahrik edip sokağa döktüler ve ülkeyi ne hale getirdiler. Türkiye’de bunu başaramayacaklar. Çünkü Türkiye’de 1453’e, 1071’e sahip çıkan bir gençlik var.” şeklinde konuştu.

‘SEÇME VE SEÇİLME YAŞINI 18’E İNDİRMEMİZ GEREKİYOR’

Konuşmasında seçme ve seçilme yaşının indirilmesi gerektiğini de vurgulayan Erdoğan, “İnşallah seçme ve seçilme yaşını 18’e indirmemiz gerekiyor. Almanya’da Hollanda’da oluyor da Türkiye’de niçin olmasın? Ama MHP’li bir milletvekili çıkıp toplantı yapıyor. Sağ tarafına bir genç, sol tarafına bir genç koyuyor. Basın toplantısında ‘Parlamentoyu çoluk çocuğa mı teslim edeceğiz?’ diyor. Ben Ülkücü gençliğe de sesleniyorum; MHP’ye gönül vermiş gençlere de sesleniyor; size güvenmeyen bu zihniyetlerin peşinden nasıl gidiyorsunuz?” dedi.

CİHAN

Yorumlar