Başbakan Erdoğan, gazetecilere seslendi (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun küresel bir suikast olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, gazetecilere seslendi (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun küresel bir suikast olduğunu söyledi. Erdoğan, “Hedefin bir yolsuzluk operasyonu olmadığı, bir milli irade suikastı olduğu en başından itibaren son derece aşikardı.” dedi.

Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde gazeteci ve yazarlarla bir araya gelen Başbakan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polisler ile yargı mensuplarını hedef aldı. Erdoğan, “Yapılan iş, tarihin en büyük yolsuzluk operasyonu olarak sunuldu. Sabah saatlerinden itibaren, yazılı görsel medyada, internette, sosyal medyada bu tabirler sıkça kullanıldı ve hemen bir algı oluşturuldu. Ardından yine hukuksuz şekilde yasal olarak gizli tutulması gereken belgeler, bilgiler, fotoğraflar basına sızdırılmaya başlandı. Buna paralel olarak adeta bir merkezden düğmeye basılmışçasına muhalefet partileri de bu topa girdi. Dikkatinizi çekiyorum, sabah operasyon yapıldı akşam sorgu ve mahkeme süreci bitti, adeta infaz sürecine gelindi. Birkaç saat içinde medya yoluyla tüm zanlılar suçlu ilan edildi. Düşünebiliyor musunuz? Bir savcı, zanlı olarak çağrılan kişiye eli cebinde söylediği şu; ‘2 dakika süren var anlat ve çık.’ Böyle bir mantık olabilir mi? Böyle bir sorgulama böyle bir yargı anlayışı olabilir mi? Ne yazık ki ülkemiz bunları yaşadı, yaşıyor. Tarihte bunlar yaşandı, bunları biliyoruz. Ama şu anda da yine aynı şekilde böyle bir süreç işlendi ve işliyor. Daha da ileri, ‘efendilerinizin bundan haberi var. Gelsin şimdi efendileriniz sizi kurtarsın’ Bu zanlı olarak davet edilen insanlara, böyle bir şey yöneltilebilir mi? Tabi bunlar zaman içerisinde çok daha farklı bir şekilde medya ile paylaşılacak. Ve bu insanlar yaşadıklarını, muhatap oldukları konuları, medyayla zaman içerisinde de paylaşacaklar. Operasyon hukuka aykırı şekilde başlatıldığı gibi, hukuka aykırı şekilde masumiyet karinesi çiğnenerek yürütüldü.” ifadelerini kullandı.

‘HEDEF; MİLLİ İRADEYE SUİKAST’

Erdoğan, “Şurası çok ilginçtir, her şeyden önce bir defa böyle bir operasyonla ilgili olarak yargı mensuplarının hukuka uyması şarttır. Yargının dışında olan eğer bir hukuksuzluk yapmışsa, gereği neyse bu yapıldı. Kim olursa olsun yapılır. Bunu defalarca meydanlarda da açıkladım. Evladım da olsa aynı şekilde biz korumaya değil, hukukun arkasında durmaya gayret ederiz, bunu bir defa teyit ederiz. Ama hedefin bir yolsuzluk operasyonu olmadığı, hedefin bir milli irade suikastı olduğu en başından itibaren son derece aşikardı. Yolsuzluk kılıfı altında birkaç nokta hedef alınıyor ve oralarda sonuç alınmak isteniyordu.” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Değerli dostlar, şunu bir defa açık ne söylemek zorundayım; adı ‘yolsuzluk’ olarak konulan bu operasyonun arkasında ülkemin geleceği vardır. Bu ülkemin bekasına atılmış bir adımdır. Burada çok ciddi bir ülkemin büyümesine yönelik bir suikast vardır. Birçok dev yatırımlara, büyük yatırımlara girmiş ve girmekte olan girişimciler, burada haklarında dosya açılmak suretiyle daha henüz işlemler başlamadığı halde medyaya bunlar verilmek suretiyle insanlar lekelenmiştir. Milyarlarca dolarlık bu ülkede iş bitirmiş olan insanlar, bizim hükümetimiz döneminde değil daha önce de iş bitirmiş olan bu insanlar, bundan sonra atacakları adımlarda acaba dev yatırımlarla ilgili kredi noktasında durumları ne olacak? Bir çok banka bu kredibilite lekelendi anlayışlıyla yaklaşırlarsa, temenni ederim ki böyle bir şey olmaz, yaklaşırlarsa bu yatırımlar ne olacak. Bu bir suikast değil mi? Malum muhalefetin siyasi mücadele de yapamadığını bunlar şimdi farklı yollarla yapma gayreti içerisine giriyor. Dolayısıyla bu bir küresel suikasttır da aynı zamanda. Ve bütün bu atılan adımlarda devletle hiç işi olmayan iş adamlarımızın da mal varlıklarına tedbir konulma yoluna gidilmesi manidar değil mi?”
CİHAN

Yorumlar