Başbakan Erdoğan: Erken seçim asla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletvekili genel seçimlerinin zamanında yapılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Erken seçim asla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletvekili genel seçimlerinin zamanında yapılacağını söyledi. Genel seçimin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birleştirilmesinin söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, “Erken seçim asla” dedi. Erdoğan, Merkez Bankası'nın da faiz indirimine gitmesini beklediklerini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çalışma ziyareti için Azerbaycan’a gitti. Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı’ndan hareketi öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarına muhalefetin yaptığı itirazları değerlendiren Erdoğan, “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış.” şeklinde ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul başta olmak üzere çok büyük bir oy farkı olduğunu dile getirdi. Erdoğan seçim sonuçlarına itiraz sebebiyle yapılan eylemlere isi tepki göstererek itirazda en önemli delilin tutanaklar olduğunu beyan etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki düşüncelerini de aktaran Erdoğan Abdullah Gül’ün konuyla ilgili açıklamalarına katıldığını söyledi. Milletvekili genel seçimlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birleştirilmesinin söz konusu olmadığının altını çizen Erdoğan, partisinin bu konuda ilke kararı olduğunu vurguladı. İstikrardan yana olduklarını beyan eden Erdoğan, “Erken seçim asla.” diye konuştu.

Eski AB Bakanı Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ve Kur’an-ı Kerim’le dalga geçtiği söylenen ses kaydının sorulması üzerine de Başbakan Erdoğan, Bağış’ın konuyla ilgili açıklama yaptığını ve kendisine inandıklarını söyledi. Başbakan, ses kaydının montaj ve dublaj olduğunu savunarak Bağış’ı bunu yapanlardan daha iyi tanıdıklarını aktardı.

‘MB FAİZ ORANINI DÜŞÜRMELİ’

Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarının ardından yeniden güven ortamı oluştuğunu savunarak bu bağlamda borsanın değer kazandığını söyledi. Ekonomik göstergelerin olumlu olduğunu öne süren Erdoğan Merkez Bankası’nın faiz kararını gözden geçirerek faiz indirimine gitmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan, seçimlerin zamanında yapılmasının ekonomide de istikrar sağladığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine de, Cumhuriyet tarihinde atılmamış adımlar attıklarını dile getirdi. İmralı ile yürütülen görüşmelerin yasal zemine oturtulması sözünün yanlış olduğunu söyleyen Erdoğan bu konuyla ilgili bir adım olmadığını açıkladı.
Başbakan Erdoğan basın toplantısının ardından uçağa binerek ziyarette bulunacağı Azerbaycan’a hareket etti.




CİHAN

Yorumlar