Başbakan Erdoğan: En büyük arzum Bursa'da kentsel dönüşümü hızlandırmak

Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, miting için geldiği Bursa’da valiliği ziyaret etti. Başbakan Erdoğan’ın gelişi sırasında kırmızı boya ile ‘Susmak orucu bozar’ yazan bir kişi, polislerce tartaklandıktan sonra...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: En büyük arzum Bursa'da kentsel dönüşümü hızlandırmak

Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, miting için geldiği Bursa’da valiliği ziyaret etti. Başbakan Erdoğan’ın gelişi sırasında kırmızı boya ile ‘Susmak orucu bozar’ yazan bir kişi, polislerce tartaklandıktan sonra ambulansa konulduğu iddiası gerginliğe sebep oldu. Başbakan Erdoğan, valilik çıkışında yaptığı açıklamada, "Bursa’da kentsel dönüşümü hızlandırmak büyük arzum." dedi.

Geniş güvenlik önlemleri altında Bursa Valiliği’ne gelen Erdoğan çiftine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hüseyin Çelik ve eski Bakan Binali Yıldırım eşlik etti. Yaklaşık bir buçuk saat kaldığı valilikte Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, Dünya Miras Listesi’ne girmeye hak kazanan tarihi Osmanlı köyü Cumalıkızıklı kadınlarla görüşen Erdoğan, çıkışta gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Erdoğan, "Bursa yeşil Bursa, güzel Bursa, payitaht Bursa ve gerçekten partimizi kurduktan bu yana bizimle hep beraber oldu. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Ve tabi biz de Bursa’yı hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Yatırımlarımızla Bursa’yı çok farklı konuma taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz. Hele hele şu anda yüksek hızlı tren olsun, İstanbul, İzmir otoyolu olsun bütün bunlar İzmir’e çok farklı bir hava getirecek. Bugün gerek valimizle gerek iş adamlarımızla konuştuk. Bursa’da en büyük arzum inşallah gerek valilik gerek belediye başkanlarımız hep birlikte bir kentsel dönüşümü hızlandırmak. Çirkin yapılaşmayı ortadan kaldırmak. Çünkü Bursa’nın korkunç bir turizm potansiyeli var. Şu anda buna tam olarak ulaşmış değiliz. Eğer biz 2023’te 50 milyon turiste ulaşacaksak bunun en önemli destinasyonlarından birisi Bursa’dır ve bunu da başarmamız lazım. Yazılı ve görsel medyanın çok büyük desteğine ihtiyacımız var. Ama tabi bu adımları atarken biliyorum siz başka bir şey soracaksınız."

"CUMALIKIZIK’A YEMEĞE VEYA KAHVALTIYA GİDECEĞİM"

Cumalıkızıklı kadınlarla görüştüğünü belirten Erdoğan, "Cumalıkızık hanımlarıyla bir araya geldim. Gerçekten muhabbetimi kazanan bir girişim bu. UNESCO’da böyle bir başarıyı kazanmış olmaları, kendilerine söz verdim. Bir sonraki gelişimde. Çünkü onlar diyorlar ki ‘Bizim organik ürünlerimizle kahvaltı, yemek ikramımız olması lazım’ dediler. İnşallah bir sonraki ziyaretimde Cumalıkızık’a gideceğim." diye konuştu. Ardından Erdoğan, otobüse binerek miting alanına hareket etti.

PANKART AÇINCA AMBULANSA KONULUP UZAKLAŞTIRILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın valiliğe girişi sırasında kırmızı boya ile ‘Susmak, orucu bozar’ yazan bir vatandaş, iddiaya göre polislerce tartaklandı. Yere düşen vatandaş, ambulansa konulup uzaklaştırılınca çevredeki vatandaşlar koruma polislerine tepki gösterdi. Korumalarla vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Polisler, pankartın yazıldığı kırmızı boyaya el koydu.

CİHAN

Yorumlar