Başbakan Erdoğan: Çetelere göz yummadık

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları boyunca çetelerle mücadele ederek göz yummadıklarını söyledi. Erdoğan, “Bütün çetelerin temizlendiği bir anda Pensilvanya’dan idare edilen Türkiye’yi yeni bir vesayete...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Çetelere göz yummadık

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları boyunca çetelerle mücadele ederek göz yummadıklarını söyledi. Erdoğan, “Bütün çetelerin temizlendiği bir anda Pensilvanya’dan idare edilen Türkiye’yi yeni bir vesayete mahkum etmek isteyen Türkiye’yi eski Türkiye’ye döndürmeye çalışan çeteye de eyvallah demedik.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’de cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıkladı. Erdoğan, konuşmasında iktidar oldukları 12 yıl boyunca her türlü çete ile mücadele ettiklerini söyledi. “Dünün mağdurları iken bugünün mağrurları olmadık.” diyen Erdoğan, “Bugün de 77 milyonun mağduriyetini gidermek için mücadele ediyoruz. Biz demokrasi istedik, özgürlük istedik. Bu nedenler 12 yıl boyunca her türlü vesayetin karşısında dimdik durduk. 12 yıl boyunca tüm darbe girişimlerine, komplolara, tuzaklara, milletimiz adına itiraz ettik. Her türlü çete ile mücadele ettik. Her türlü mafya ile mücadele ettik. Devletin etrafına kümelenmiş, milleti tehdit eden çeteleri hamdolsun temizledik. Akşam sabah bu ülkede hükümet kuran, hükümet yıkan mafya şebekeleri, çeteler vardı. Bunlardan arındık. Artık millet sandıkta hükümetini kuracak dedik. Darbe girişimleri yapan çeteleri temizledik. Sokakta insanların ensesine bir kurşun sıkarak karanlıkta kaybolan çetelerle mücadelemiz oldu ve büyük oranda bunları temizledik. Devletin koridorlarına sirayet etmiş, devleti değişime karşı koruyan çeteleri temizledik. Kürt ile Türk’ü birbirine düşürmeye çalışan, Alevi ile Sünni arasında nifak çıkarmaya çalışan, azınlıklara zulmeden çeteleri temizledik. Türkiye’nin değişim gücünü yakaladığı zamanlarda gençleri sokağa döken, sokakları şiddete ülkeyi istikrarsızlığa mahkum etmek isteyen çeteleri temizledik.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında Hizmet Hareketi’ne de yüklendi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her darbeye övgüler düzen, hoşgörü görüntüsü ile büyüyen, hizmet, eğitim gibi değerleri istismar eden, devletin en kritik noktalarını işgal edip, devletine ve milletine ihanet bayrağı açan çetelere de göz yummadık. Bütün çetelerin temizlendiği bir anda Pensilvanya’dan idare edilen, Türkiye’yi yeni bir vesayete mahkum etmek isteyen, Türkiye’yi eski Türkiye’ye döndürmeye çalışan çeteye de eyvallah demedik.”

CİHAN

Yorumlar