Başbakan Erdoğan Çanakkale şehitlerini anma törenine katıldı

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü münasebetiyle Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan Çanakkale şehitlerini anma törenine katıldı

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü münasebetiyle Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kuvvet komutanları ve diğer vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı’yla başladı. Ardından sırasıyla Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel çelenk koydu. Burada konuşan Erdoğan, Çanakkale şehitleri için dua ederek, “Şehit ve gazilerimize büyük bir vefa borcumuz var. Burada yanıbaşımızda yatan şehitlerimiz, bizlere diri olmayı, iri olmayı, Türkiye olmayı tavsiye ediyorlar. Onlar birlikte şehit oldu ve aynı mezara gömüldüler. Bize düşen, bu kardeşliği devam ettirmektir. Bize bıraktığınız bu ülkeyi, her alanda dünyanın gıptayla baktığı bir ülke seviyesine çıkaracağız.” dedi. Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un şu şiirini de okudu:

“Millet için etti mi ordum sefer
Kükremiş arslan kesilir her nefer
Döktüğü kandan göğe vursun zafer
Toprağa bir damlası boşa akmasın
Amin desin hep birden yiğitler
Allahü ekber gökten şehitler
Amin! Amin! Allahü ekber
Ey ulu Peygamberimiz nerdesin
Dinle minaremde öten gür sesin
Gel! Bana yar ol ki cihan titresin
Kimse dönüp süngüme yan bakmasın
Amin desin hep birden yiğitler
Allahü ekber gökten şehitler
Amin! Amin! Allahü ekber.”

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve diğer protokol üyeleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlanan gösteri uçuşunu seyretti. CİHAN

Yorumlar