Başbakan Erdoğan: Bütçenin yarısı faize gidiyordu

İktidara geldiklerinde devletin yüzde 63 ile borçlandığına değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Giresunlu çiftçi kardeşim üretiyor, balıkçı, esnaf tüccar kardeşim çalışıyor, alın terinin yüzde 63’ü faize gidiyordu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Bütçenin yarısı faize gidiyordu

İktidara geldiklerinde devletin yüzde 63 ile borçlandığına değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Giresunlu çiftçi kardeşim üretiyor, balıkçı, esnaf tüccar kardeşim çalışıyor, alın terinin yüzde 63’ü faize gidiyordu. Bütçenin neredeyse yarısı faiz ödemek için kullanılıyordu. Biz yüzde 4 buçuklara kadar çektik.” dedi.

Giresun’da toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, “Gezi olaylarıyla bu faiz yeniden yükselmeye başladı. Bu aradaki faiz kimin cebinde kalıyor? Benim Giresunlu kardeşimin cebinde kalıyor. İktidarımız döneminde faizi düşürerek 642 milyar lira kazandık. Karadeniz yolunu, 42 tüneli, Giresun’un köy yollarını işte bu para ile yapıyoruz. Fındığa, çaya hakkını veriyoruz. Enflasyonu 6-7’ye düşürdük. Göreve geldiğimizde 230 milyar dolar milli gelirimiz vardı, 800 milyar dolara yaklaştık ve aşıyoruz. Faiz lobisi kuduruyor. Çünkü 642 milyar lira ceplerine gidecekti, biz engel olduk.” şeklinde konuştu.

Yolsuzluk soruşturması ile ilgili de konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Biz babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa bunun hesabını sorarız. Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış, yargı ve emniyetteki hukuksuzlukları savunuyor ve ‘76 milyon sizin arkanızda’ diyor. Kendisi Rahşan affı ile kurtuldu. Silivri’deki mahkemeye hakaret eden bu genel müdür değil miydi? Hakimlere savcılara hakaretler yağdıran ve bundan dolayı hakkında fezleke bulunan bu değil miydi? Bu genel müdürün milletvekili polise ana avrat küfür etmiyor muydu? Şimdi polis içerisindeki hukuksuzluğu savunuyor.”

Erdoğan, Giresun’da 136 trilyon liralık yatımı hizmete açtıklarını, ile 11 yılda eski payla 6 katrilyon liralık yatırım kazandırdıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar