Başbakan Erdoğan Batman'da

Ana uçağıyla Ankara'dan Batman Havaalanı'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Batman Belediye başkan adayı M.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan Batman'da

Ana uçağıyla Ankara'dan Batman Havaalanı'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Batman Belediye başkan adayı M. Emin Ekmen ve çok sayıda partili karşıladı. Karşılamanın ardından Başbakan Erdoğan, seçim otobüsü ile Batman Valiliği önünde bulunan alanda yapılan mitingde Batmanlılara seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye barış gelmesini istemeyenlerin, birlik ve beraberlikten rahatsız olduklarını savundu. İdeolojinin insanın karnını doyurmadığını belirten Erdoğan, "Eserlere ihtiyacımız var. Hizmetkar olan belediyelere ihtiyacımız var." dedi. Eski Türkiye'de yasakların olduğuna vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türküler yasaktı, şarkılar yasaktı. Annenin evladıyla kendi dilinde konuşması yasaktı. Olağanüstü hal vardı. Eski Türkiye'de yasakların yanında yoksulluk vardı. Siz bize yetki verdiniz. 12 yıl boyunca 76 milyonun kardeşliğini pekiştirmek için çalıştık. Anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Yasakları kaldırmakla yetinmedik, farklı dil ve lehçelerin konuşulmasını sağladık. Seçim propaganda yasaklarını kaldırdık. Olağanüstü kaldırın yeter diyordu Güneydoğu ve biz kaldırdık. Onunla yetinmedik. Eski Türkiye'de canlar gidiyordu. Biz yeni Türkiye'de acıyı dindirdik. Gözyaşlarını sona erdirdik. Her ilimizde çözüm sürecinin başlattığı baharı gördük. Bu süreç korunursa kardeşlik ortamı ve huzur iklimi devam edecek. Bu süreci bizler kadar sizler koruyacaksınız.

Biz bu terörü çözeceğiz dedik. Gerekirse baldıran zehri içer yine de bu işi çözeriz dedik. Siz bize nasıl dua ettiyseniz Kayseri, Konya, Çankırı bütün illerimiz dua etti ve destek verdi. Türkiye kucaklaşıyor ve helalleşiyor. Türkiye'ye aynı dille, aynı üslupla konuşamayanlar, Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklamayanlar işte bu süreçten rahatsız oluyorlar. İşte BDP, gerilimi siyaset tarzı yaptığı için silahların gölgesinde siyaset yapmaya alıştığı için işte bu süreçten rahatsız oluyor. Şimdi elinden istismar araçları kayıp gidiyor. Gençlerin yaşıyor olması, kanın durması, gözyaşının durması, yoksulluğun sona ermesi BDP'nin elindeki istismar aracını alıyor.

BDP diyor ki 'Biz Kürtlerin temsilciyiz'. Elinde silahla dağlarda dolaşmaktan başka ne yaptınız. Bu ülkede barışın teminatı biziz. Barış elde silahla olmaz, tatlı dille, hizmetle olur. 30 Mart'ta inşallah Batman'ın yerel kaderini değiştireceğiz.

Pensilvanya'nın burada da temsilcileri var mı? Ablalar ve abiler kapılarınızı çalıyor mu? Aman ha bunlara gereken dersi verin. Pusulaya AK Parti'nin altını evet mührü ile birlikte Esma yazın diyorlar oyu geçersiz kılmak için. Aman bu oyuna gelmeyin. Sadece AK Parti'nin altına evet mührünü vurun. Niye bizim kızlarımızın başı açık, başı örtülü diye ayırdılar bundan dolayı ağlayan yavrular vardı. Bunları yapanlar için Said Nursi ne diyor, 'Zalimler için yaşasın cehennem'. İşte biz de öyle diyoruz. Şu anda meclisimizde başörtülü 4 hanım kardeşimiz görev yapıyor. İşte normalleşen Türkiye bu. BDP normalleşme adına ne yaptı? Birisi siyasi Türkçülük yapıyor, öteki siyasi Kürtçülük yapıyor. Birbirinden farkı yok.

Dershanelere giden yavrularımız varsa çekin alın. Okullarında okuyan varsa çekin alın. Devletin okulları bize yeter. Hafta sonu ek dersleri Milli Eğitim Bakanlığımız başlatacak. Ücretini biz ödeyeceğiz. Öğrencilerimiz sömürdükleri yeter. Pensilvanya, Gezi olaylarının arkasında duruyor. Buraya fitne mesajları gönderiyor. Bazı işverenler de sokakları ateşe verme çağrısı yapıyor. Malum medya, densizce, hayasızca, edepsizce günlerdir sokaklarda çatışma çağrısı yapıyor. İnanın bunların gözyaşı sahte."



CİHAN

Yorumlar