Başbakan Erdoğan: Artist burada!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının darbe girişimi olduğu yönündeki söylemlerini yineledi. Kendisiyle ilgili film hazırlığı yapıldığını ileri süren Erdoğan, “Şimdi şahsımla alakalı bir...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Artist burada!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının darbe girişimi olduğu yönündeki söylemlerini yineledi. Kendisiyle ilgili film hazırlığı yapıldığını ileri süren Erdoğan, “Şimdi şahsımla alakalı bir film hazırlı içerisine girmişler. Yurt dışında plato yaptırıyorlar şu anda. Artist bulamıyorlarmış, artist burada. Ne arayıp dolanıp sağa sola gidiyorsunuz ya!" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Belediyesi’nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Biz her meseleyi siyaset zemininde çözmenin gayreti içerisindeyken demokrasinin, hukukun içinde halletmenin mücadelesi içindeyken birileri başka gayretlerin içinde. Muhalefet, siyaseti bir kenara bırakıyor, TBMM'yi, demokrasiyi, hukuku bir kenara bırakıyor. Ya sokaktan medet umuyor ya da terör örgütlerinden medet umuyor. Bir ana muhalefetin partisi düşünü ki sokak eylemlerini, sokak çatışmalarını teşvik ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın neresinde ana muhalefet partisinin vekilleri polisle çatışan eylemcilere para veriyor. Dünyanın neresinde ana muhalefetini vekilleri eli kanlı, dünyada terör örgütü olduğu kabul edilen örgütlere açıktan destek verebilir? Dünyanın neresinde ana muhalefet partisinin başındaki kişi gençleri sokağa çıkma, polisle çatışma talimatı verir? Eğer meselelerin sokakta çözülmesini savunuyorsa neden o koltukta. Meselelerin sokakta çözülmesini savunan bir parti, bir genel başkan en başta kendi kendisini inkar eder. Böyle bir genel başkan en başta siyaseti inkar eder. Sokaktaki eylemciyi teşvik edeceksen eylemcinin, terör örgütlerinin sırtını sıvazlayacaksan sen orada niye varsın? Sen o makamı neden işgal ediyorsun?” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ismini söylemeden yüklenmeye devam eden Erdoğan, “Çünkü o makamı dolduramıyorsun. Zaten yakında da gider. Orada kalması mümkün değil. Çünkü bir muhalefet görevi yapmıyor. Fazla tutmazlar göreceksiniz. O da iyi biliyor. Görevini yerine getiremiyor. Siyaset üretemiyor. Dikkat edin partisinin daha lideri olamadı. Hatta genel başkanı olamadı. Sadece oraya genel müdür oldu. Muhalefetteki boşluğu sokak eylemleriyle, şiddetle, vandallıkla örtmeye çalışıyorlar. Ya düşünün bir milletvekili gelir de af dersiniz sokağın ortasında TOMA’ların önüne yatar mı ya? Bir milletvekili cam çerçeve indiren teröristlerle berbaer olur mu ya? Bir milletvekili polisi yaralayan, polise ateş açan, molotof sallayanlarla beraber olur mu ya? Bir milletvekili af edersin avucunun içine iki tane mermi almak suretiyle güya polisi kalkıp d karalama yoluna gider mi ya?” ifadelerini kullandı.

Hizmet Hareketi'ne yönelik söylemlerine devam eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Değerli kardeşlerim! bunlarda her numara var. Bunlar eğer siyaset üretebilseydiler zaten gidip Pensilvanya'nın dizinin dibine çökmezlerdi. Oradan medet umdular. Oraya umut bağladılar. 30 Mart öncesi plan neydi? Pensilvanya kandırdı. Ağına düşürdüğü polislerle, bazı yargı mensuplarıyla hükümeti yıpratacak, ana muhalefet yavru muhalefet de bu sayede iktidara gelecekti. 17 Aralık bunun için yapıldı. 25 Aralık bunun için yapıldı. 30 Mart'a bunun için hazırlandılar. Ama hiçbiri tutmadı. Pensilvanya'ya su taşıdılar. Pensilvanya her türlü desteği verdi. Ama netice alamadılar.”

'DÖNEMİN BAŞBAKANI' İFADESİNİN BELGELERİ ELİMİZDE

17 Aralık’taki polis tutanaklarının ellerine geçtiğini savunan Erdoğan, “Darbe sonrasında Başbakan’ı dahi yargılamak için hazırlıklarını yapmışlardı. Merhum Menderes için 'Sabık başvekil' ifadesi geçen iddianameler hazırlandığı gibi bizim dönem için de 17 Aralık öncesi polis zabıtları elimize geçti. Ne diyor o zabıtlarda biliyor musunuz? Şahsım için 'dönemin Başbakanı' ifadesi geçiyor fezlekelerde. Ama başaramadılar, beceremediler. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar.” ifadelerini kullandı.

Bunlarla ilgili belgelerin ellerinde olduğunu öne süren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi çıkmış Pensilvanya'nın Türkiye'deki paçavraları, yayın organları böyle bir şey yok demeye başladılar. Belgeler elimizde. Ne yok, ne yok? Her şeyi böyle yaptınız. İşte bugün yine gazetelerde var. Kimler hakkında ne tür dinlemeler yaptığınız bugün yine gazetelerde var. Merhum Erbakan'dan tutunuz hala yaşayanlara kadar. Hepsi ortada. Hem Pensilvanya hem ana muhalefet hem de diğer muhalefet gereken dersi aldılar. Türkiye’de amiral gemisi diye havalarda uçan, ayakları yerden kesilen gazetelerin de mensupları, köşe yazarları, patronları vs. bunlarla ilgili de aynı şekilde dinlemeleri yaptılar. Raporları hazırladılar. Milletin oyuyla iş başına gelmiş bir iktidarla kavga etmenin bedelini ağır ödediler. Göreceksiniz daha bunun hesabını verecekler. Şu anda gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. İstedikleri kadar uğraşsınlar gündemi değiştiremeyecekler. Kendi partileri, kendi örgütleri içerisindeki sorgulamalardan asla kurtulamayacaklar. Biz de demokrasi ve hukuk içinde bu darbe girişiminin hesabını sormaya devam edeceğiz. Sabırlı olacağız. Yavaş yavaş, adım adım, kademe kademe bu ihanetin hesabını soracağız. Zaten milletimiz bu ihanet ve darbe girişiminin hesabını sordu. İdari soruşturmaları sürdürüyor, adli soruşturmalara gereken desteği veriyoruz.”

Kendisiyle ilgili film hazırlığı yapıldığını ileri süren Erdoğan, “Şimdi şahsımla alakalı bir film hazırlı içerisine girmişler. Yurt dışında plato yaptırıyorlar şu anda. Artist bulamıyorlarmış. Artist burada. Ne arayıp dolanıp sağa sola gidiyorsunuz ya. Aslı burada benzeri de içinizde o zaman. Her türlü adımı atıyorlar. Dertleri şu cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde acaba AK Parti’nin çıkaracağı adayı nasıl zedeleriz. İnanıyorum ki Sultangazi seçimlerinde de patlayacak. Bunlar dün bir araya gelmişler. Ana muhalefet ile yavru muhalefet. Beraber kafa kafaya vermişler. Bugün gazeteler diyor ki ilkeleri konuşmuşlar ismi değil. Daha isim bulamamışlar. Ya neyin ilkesini konuşuyorsunuz? Çatı 30 Mart’ta uçtu. Orada da beraber oldunuz bir oldunuz. İkiniz bir araya gelseniz yüzde 45 buçuk edemezsiniz. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Onun için çok çalışacağız.” şeklinde konuştu.

DÜNYADA BU KADAR YALAN SÖYLEYEN İKİNCİ BİR ADAM YOK

Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ederek konuşan Erdoğan, “Ana muhalefetin başı. Dünyada yalanı bu kadar başarılı söyleyen bir ikinci kişi bulamazsınız. Bu kadar başarılı. Ve bu Kılıçdaroğlu’ndan çok dava kazandım. Epeyce para birikti. İnşallah uygun bir zaman içerisinde, Ramazan’da bunları değerlendiririz. Bunlarda her şey meşru. Haram yollarla helale gidilmez ama bunlar giderler. Kendi amaçları için her şey meşrudur. Gayri meşru yollardan meşruiyet bulunmaz. Gayri ahlak dışı yollardan ahlaka asla ulaşılmaz. Edebe asla ulaşılmaz. Bunlar da göreceksiniz yavaş yavaş gözünüzün önünde eriyip kaybolup gidecekler.” diyerek sözlerine son verdi.

CİHAN

Yorumlar