Başbakan Erdoğan adına sikke bastırdılar

Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’nın düzenlediği ‘Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a fetih hadis-i şefinin olduğu tablo, üzerinde resmi bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan adına sikke bastırdılar

Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’nın düzenlediği ‘Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a fetih hadis-i şefinin olduğu tablo, üzerinde resmi bulunan altın sikke ve annesi ile kendisinin resminin olduğu bir tablo hediye edildi. Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman’ın “10 Ağustos’tan itibaren de Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet başkanı olacaksınız.” sözleri dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’nın düzenlediği ‘Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katıldı. Programın ardından, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman sahneye gelerek Başbakan’a üç hediyelerinin olduğunu söyledi. Hediyeleri sırasıyla takdim eden Kahraman, darphanede 22 ayar sikke bastırdıklarını, sikkenin bir yüzünde Erdoğan’ın resminin bir yüzünde ise Fatih Sultan Mehmet’in tuğrasının olduğunu söyledi. Kahraman’ın sözleri ise dikkat çekti. Hediyeleri Başbakan’a veren Kahraman, “Geçtiğimiz 12 yıl içinde sessiz devrim yapan, birçok meseleyi halleden, bir büyük devlet adamımız var. Fatih’in bir torunu var. Biz darphanede bir tarafında Fatih’in tuğrası bir tarafında Başbakanımızın resmi olan 22 ayar bir sikke bastırdık. Onu devlet başkanımıza takdim ediyorum. Lütfen kabul buyursunlar. Dilim sürçmüş değil Sayın Başbakanım. Çünkü devletimizin Cumhuriyet döneminin yüzüncü yılını başkanlığınızda kutlayacağız. Durmak yok göreve devam. İnşallah 10 Ağustos’tan itibaren de Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet başkanı olacaksınız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar