Başbakan Erdoğan 17 Aralık 2013'te Konya'daydı

DHA Arşiv- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık 2013'te, Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzeren Konya'daydı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan 17 Aralık 2013'te Konya'daydı

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık 2013 tarihinde Mevlana'nın 740'ıncı ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya'daydı. Erdoğan'ı taşıyan 'Ana' uçağı programlanan saatten 1.5 saat gecikmeli olarak Konya Havalimanı'na indi. Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu eşlik etti. Başbakan Erdoğan, resmi programına göre saat 11.30’da Konya’da olacağı, 12.30’da da toplu açılış törenine katılacağı belirtiliyordu.

-Erdoğan, Konya’ya geldikten sonra toplu açılış törenine katıldı. Törenden sonra Dedeman Otel önünde gazetecilerin sorularını yaklaşık 2 dakika süreyle cevapladı. Saat 15.21 sıralarında açıklamaya başlayan Erdoğan, Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifası, Ankara'da 4 askerin şehit olduğu askeri helikopterin düşmesi ve operasyonla ilgili değerlendirme yaptı.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törenin ardından saat 23:30 sıralarında eşi Emine Erdoğan ile havaalanına gitti. Bir süre aracından inmeyip telefon görüşmesi yapan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte özel uçak 'ANA' ile Ankara'ya hareket etti.

Yorumlar