"Başbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kendi seçmenini bloke ediyor"

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, Danıştay'ın 146. yıldönümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na sert tepki gösterip salonu terketmesini eleştirdi. Başbakan'ın verdiği tepkiyi Davos'taki...

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kendi seçmenini bloke ediyor"

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, Danıştay'ın 146. yıldönümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na sert tepki gösterip salonu terketmesini eleştirdi. Başbakan'ın verdiği tepkiyi Davos'taki 'one minute' benzeten Elibol, “Sayın Başbakan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yine o şekilde bir gerginlik ortamı oluşturarak kendi seçmenini bloke etmeye çalışıyor.” dedi.

'Demokrasilerde karşı fikirlere saygılı olmak esastır' diyen Baro Başkanı Ali Elibol, Başbakan Erdoğan'ın Metin Feyzioğlu'na verdiği tepkiyi tahammülsüzlük olarak nitelendirdi. Elibol, “Hukuk devletinin olmazsa olmazlarından bir tanesi de halk ne kadar kurallara bağlı kalıyorsa, idare edenlerin de o kadar kurallara bağlı kalması gerekir. Bu tür toplantılarda tabi ki de eleştiriler bazen can yakıcı olabilir, karşıdaki kişilerin hoşuna gitmeyebilir. Bu eleştirileri hoş karşılamak gerekir. Bir insan kendi fikrinin yanlış olduğunu ancak karşı tarafın fikrini açıkladıktan sonra sınama olanağını bulur. Demokrasilerde bu durumların büyük bir olgunlukla kabullenilmesi gerekir.” diye konuştu.

Yüksek bir yargının kuruluş yıldönümünde bu şekilde ani çıkışların çok sağlıklı olduğuna ihtimal vermediğini belirten Elibol, “Türkiye'nin çok saygın bir kurumun başındaki Sayın Metin Fevzioğlu, konuşmasının sonunda zaten çok nazik bir şekilde konuşmasının hiçbir yerinde hakaret olmadığını açık şekilde söyledi ve kimseye edepsizlik yapma cüretini de kendisinin göstermeyeceğini söyledi.” ifadelerine yer verdi.

Başbakan'ın verdiği sert tepkiyi Davos'taki 'one minute' benzeten Elibol, şunları kaydetti: “Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yine o şekilde bir gerginlik ortamı oluşturarak kendi seçmenini bloke etmeye çalışıyor. Bizim barışa ihtiyacımız var. Uzlaşmaya ihtiyacımız var. Karşı tarafın fikirleri hakaret içermediği sürece, ona saygılı olmak zorundadır. Yüksek bir yargının programında bu şekilde tepki gösterilmesinin, demokratik bir olgunlukla bağdaşmayacağını düşünüyorum.”

KONUŞAN İNSANDAN KORKTUĞUNUZ ZAMAN DEMOKRASİLERDE TEHLİKE ÇALIYOR DEMEKTİR

Başbakan'ın Fevzioğlu'nun 1 saatlik konuşmasına tepki göstermesini eleştiren Elibol, “Danıştay Başkanı'na 25 dakika, sonraki konuşmacılara da 15'er dakika konuşulacak diye bir kural konulmuş mu? Kendisi de bazen çıkıyor, saatlerce konuşuyor. Konuşan insandan korkmamak lazım. Konuşan insandan korktuğunuz zaman, demokrasilerde artık tehlike çanları çalıyor demektir.” açıklamalarında bulundu. CİHAN

Yorumlar