Başbakan: "Çocuklarıma Helal Lokma Yedirmedim"

Seçim mitingleri kapsamında Eskişehir’de halka seslenen Başbakan Erdoğan , CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken dili sürçünce, "evlatlarıma helal lokma yedirmedim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: "Çocuklarıma Helal Lokma Yedirmedim"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Ak Parti mitinglerine montaj diyorlar. Montaj sizin işiniz ey CHP, ey MHP" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara'dan eşi Emine Erdoğan'la birlikte uçakla Anadolu Üniversitesi Havaalanı'na indi. Erdoğan, ilk olarak Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Erdoğan, 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Arnavutluk'tan Eskişehir'e gelen 50 öksüz ve yetim çocukla fotoğraf çektirdi.

Başbakan Erdoğan daha sonra Valilikten mitingin yapılacağı Odunpazarı Meydanı'na doğru hareket etti. Erdoğan'ın geçiş güzergahındaki İl Jandarma Komutanlığı önünde ellerinde pankartla bekleyen 10 kadar astsubay emeklisini polisler bir süre gözaltına aldı. Erdoğan Odunpazarı Meydanı'nı dolduran 10 bini aşkın kişiye hitaben konuşma yaptı. Dünkü Elazığ ve Malatya mitinglerinin coşkulu geçtiğini ifade eden Erdoğan şunları kaydetti:

"Eskişehir Yunus Emre'nin şehri. Şimdi birileri çıkacak. Ne diyecekler biliyor musunuz? Montaj diyecekler. Birileri çıkacak Eskişehir'deki şu muhteşem tabloya bakacaklar photoshop diyecek. Şu tarihi heyecana bakacaklar, taşıma diyecekler. Şimdi soruyorum burada montaj var mı? Burada photoshop var mı? Bir kısım medya burada photoshop var mı? Hadi bir montaj da siz yapın. Öyle demek lazım. Taşıma suyla değirmen döner mi Eskişehir? Gerçek bu gerçek. MHP'nin, CHP'nin genel başkanları, onların yandaşı medya buraya montaj derse, siz de deyin ki nazar etme ne olur, çalış senin de olsun.' Bunlara bunu demek lazım. Bunlar çıldırıyor."

BÜYÜKERŞEN'E 'YORULMUŞ, BİTMİŞ, YAŞI 70'İ AŞMIŞ'

Kalabalığa 'Eskişehir'e bu CHP'nin bu MHP'nin genel başkanları kaç kere geldi?' diye soran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e de yüklenerek şunları söyledi:

"Burada belediyesi CHP'li olan genel başkan Eskişehir'e kaç kez geldi? Kaç kere burada açılış yaptı? Yapacakları açılış olursa gelecekler. Şu anda kaç dönemdir burada işte bir büyükşehir belediye başkanı var. Şimdi Eskişehir'e sesleniyorum. Siz oyunuzu hizmete mi vereceksiniz? Hizmet deyince Pensilvanya'yla karıştırmayın. Halk için verilen hizmeti söylüyorum bunları birbirine aman karıştırmayın sakın. Biz eser siyaseti üretiyoruz. Peki şu andaki CHP'nin buradaki belediye başkanı eser siyaseti olarak şurada kaç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor? Artık yorulmuş, bitmiş, yaşı 70'i aşmış. Bundan sonra ne yapacak? söyleyin. Bunun demokrasiyle falan da alakası yok. Belgelerle konuşacağım. Tanıyın bu insanları. Demokrasinin şehri Eskişehir'e bunlar yakışmıyor. Bunu tanıyın. 4 yılda, 5 yılda bir Ankara'dan çıkıyorlar gönülsüzce gelip, buralarda mitingi yapıyorlar. Ondan sonra Ak Parti mitinglerine montaj diyorlar. Montaj sizin işiniz ey CHP, montaj sizin işiniz ey MHP. Montajı en iyisi siz bilirsiniz ey malum medya. Montajı en iyi siz bilirsiniz ey paralel yapı. Bizde montaj yok."

HESABINI 30 MART'TA SORALIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart'ta Andanan Menderes ve Hasan Polatkan'ın hesabının sorulması gerektiğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu aziz millet kendisine hizmet edeni her zaman bağrına basmıştır. Her zaman kucakladı. Her zaman coşkuyla muhabbetle selamladı. İşte bu aziz millet kendisi için eser üreteni, kendisi için hizmet üreteni hep başında taşıdı. Başı üstünde taşıdı. Eskişehir'in merhum Menderes’in hayatında çok özel bir yeri var. Merhum Menderes, 1 Mayıs 1948'te ilk demokrasi mitingini Eskişehir Çifteler ilçesinde yaptı. Bunları bilelim hesabını da 30 Martta soralım. Maalesef 12 yıl sonra son mitingini de 26 Mayıs 1960'ta burada Eskişehir'de yaptı. Burada Eskişehir'de valilik binası balkonunda halka seslenecekti. Ama ses sistemi arızalandı. Belki kabloları kestiler, konuşmasını sabote ettiler. O gece Eskişehir'de kaldı. Sabah Kütahya’ya giderken de derdest edildi. Oradan da maalesef idama götürüldü. Eskişehir'in evladı Hasan Polatkanı da biliyorsunuz ki idam edilmiştir. Bunun için 30 Mart aynı zamanda Menderes'in de Hasan Polatkan'ın da hesabını sorma günüdür. Bunun için önemli diyorum. Merhum Menderes burada ne demişti biliyor musunuz? Muhalefetin çirkin saldırısını eleştirmişti. Bir kısım medyanın kışkırtıcı tavrını eleştirmişti. Gençlerin sokağa dökülmesini, tahrikleri eleştirmişti. Şunları söylemişti ' Bu hadiseler seçim yoluyla değil fakat zorlama yoluyla iktidara gelmenin imkan dahilinde olup olmadığını yoklamak isteyenlerin teşebbüs ve hareketleridir.' Bugün de aynısı değil mi? Bugün de sandıktan çıkamayacağına anlayan CHP iftiralarla üzerimize geliyor MHP aynı şekilde.

ÇAKMA KEMAL

Ben bir yıl önce Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun ismini anmayacağımı söylemiştim. Fakat son ahlaki olmayan durumlarından sonra artık, bu iş dayanılmaz hale geldi. Başta çakma Kemal olmak üzere gereğini yapacağım. Bugün attıkları iftiralar, yenilir yutulur gibi değil. Çakma Kemal çakma diyoruz ya yalan dolan kimde?"

MECLİS'TE ANAYASAL SUÇU İŞLİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Erdoğan, " 'Başbakanı dinleyen hangi derin devlet' diyor. Peki bugün ne diyor. Sen beraber yürüdüğün paralel yapı bay Kılıçdaroğlu onlar. Onlara dün her türlü hakareti yapıyordunuz. Şimdi seviyorsunuz okşuyorsunuz. Bakın burası çok enteresan bu genel müdür. 'Başbakanın dinlenmesi çok vahim bir olay diyor.' Peki bizi kriptolu hatlardan dinleyen bu adamları bu dinlemeleri sen hangi yürekle Anayasa ve yasalara aykırı olarak şu anda Mecliste Anayasa suçu işliyorsun. Ayrıca meydanlarda bunları dinleterek suç işliyorsun. Bunlar montajlı" dedi.

DİLİ SÜRÇTÜ, YANLIŞLIKLA HARAM YERİNE HELAL DEDİ

Kılıçdaroğlu'nun annesine yönelik sözlerine de tepki gösteren Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bak Kılıçdaroğlu sen benim merhum anneciğimi ağzına dolayacak bir kalitede değilsin. Benim anacığımı ağzına dolayacak, kalitede değilsin. Senin karakterinin ne denli bozuk olduğunu bu ifadeler zaten ortaya koyuyor. Sen benim evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde, evlatlarıma da haramdan bahsedecek kalitede insan değilsin. Sen şu anda yanında taşıdığın Rahşan affıyla çıktın. Rahşan affıyla kurtardın. Eğer Rahşan affı olmasaydı. Sen de içerde olacaktın. Ve sen montajların kasetlerin getirdiği bir genel müdürsün. Eğer o kasetler olmasaydı sen burada yoktun. O kasetlerde önceki genel başkanının görüntüleriyle ortaya çıkan o video kaseti, olayıydı. Ama tabi halef selef durumunda olduğunuzdan bu da tabi Allah selamet versin. Elindeki belgeleri açıklasın. O video kaseti bile yarım saat içinde anayasa tartışmalarını yapıyoruz parlementoda, durduran kişi benim. Bizzat bakanıma talimat vererek durduran benim. Bizzat bana teşekkür etmen gerekirken, bir de utanmadan kalkıp hala iftiralar atıyor. Bunu CHP'nin diğer adamları için de yaptık, MHP'nin adamaları için de yaptık. Hepsine elimizden gelen bu desteği verdik. Neden çünkü inancımız gereği bu bizim medeniyet anlayışımız bu da onun için."

BÜYÜKERŞEN MATBAASINDA ÇOĞALTIP DAĞITTI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'ın 27 Mayıs ihtilalinde sıkıyönetim komutanının bildirisini çalıştığı gazetenin matbaasında çoğaltarak dağıttığını söyleyen Başbakan Erdoğan şöyle dedi:

"Bakınız Eskişehir'de 27 Mayıs ihtilalinden sonra bir belge var. Bu belgede ne diyor biliyor musunuz? Çok enteresan bakın 30 Mart seçimlerinde CHP'li diye seçtiğiniz CHP'nin buradakini Büyükşehir Belediye başkanı zata mı yoksa demokrasiye mi oylayacaksınız. Size onun belgelerini açıklıyorum. Bakın çok anteresan değerli kardeşlerim Ankara'daki bütün hükümet erkanı ve Demokrat Parti başkanları, yabancı memlekete kaçarken yakalanmışlardır diyor. Beraberlerinde burası çok önemli 12 uçak dolusu altın mücevherat ve parayı kaçırmaktayken yakalandılar diyor. Sabık başbakan Adnan Menderes ve sabık reisicumhur Celal Bayar askeri kumandanlık tarafından tevkif edilmiştir diyor. Matbaası olan herkes burası çok ama çok önemli matbaası olan herkes bu havadisi basıp yayınlamalıdır, vatan severliğimiz ile iftihar ediyoruz. Ve devam ediyor. Demokrat Partili il ilçe ve bucak başkanlarının kaçmalarına maal vermeden tevkif edilmelerini ve askeri kuvvetler gelinceye kadar salınmamaklarını rica ediyoruz. Eskişehir Örf idare Komutanı Tuğgeneral Bedii Kireçtepe. Maalesef bu iftira belgelerini Eskişehir'de dağıttılar. 12 uçak dolusu altın mucevherat düşünebiliyor musunuz. Şimdi CHP genel başkanı çıktı. Bu belge sahtedir diyor. Yardımcısı çıktı bu belge sahtedir dedi. Şimdi ben burada Eskişehir'de Bu bildiriyi kimin bastığını sizlere açıklayacağım. CHP Genel Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı mazilerinden utanarak inkar ettikleri bu bildiriyi şu anda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan zaat kendi matbaasında basmıştır. Bunların birlerinden haberi yok. Bunların kendi tarihlerinden haberleri yok. Kardeşlerim Eskişehirli CHP Belediye başkanı 27 Mayıs ihtilaliyle burada gazeteciydi. Darbeciler ile iş birliği halindeydi. Şimdi ki belediye başkanı 27 Mayıs sabahı askerler evinden aldılar sevinçle kucaklaştılar. Gece matbaanın kapısını kendisi açtı. Bu bildiyi kendisi çoğalttı. Bu iftira dolu belgeyi de kendisi ve arkadaşları dağıttı. CHP'nin Türkiye siyasetindeki eli 1950'den beri hep bu olmuştur. Kardeşlerim CHP sandıktan çıkamayacağını bilip milletin teveccühünü kazanamayacağını bilip işte böyle iftiralar ile ihtanmlarla yalanlarla dolanlarla montajlarla işi idare ederler.

KİTABINI SAKIN SATIN ALMAYIN

Kardeşlerim bakınız Zamanı Durduran Saat diye kitabı var. Üzülüyorum reklamı olacak. Sakın satın almayın. Yani ben size bunu söyledim diye satın almayın. Bir de para kazandırmayın ona. Şimdi sizlere az önce okuduğum dağıtılan bu tebliğ işte kendi kitabının içerisinde de var. Şimdi bu demokrasi düşmanlarına, bu ihtilal yanlısı kişilere bizi kalkıp da Eskişehir'de oy mu vereceğiz? Demokrasi düşmanlarına bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz inşallah. 27 Mayıs darbesi merhum Menderese nasıl iftiralar atıldıysa meclisi kapatmayı toplumu gerilemesini nasıl istedilerse, aynısını yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi karıştırmak için Türkiye'yi gerileme kaosa sürmek için ilgin ittifaklar kurmaktan kaçınmıyorlar. Şu hale bakın. Pensilvanya'daki sözüm ona kainat imamıyla Cumhuriyet Halk Partisi aynı saftalar. Merhum Savaş Ay ile biliyorsunuz bir röportaj yapıyorlar. Ve ne diyor Savaş Ay'a 'Ben diyor hayatımda bir kere oy kullandım. Hazreti Cebrail gelse parti kursa ben artık Cebrail'e bile oy vermem' diyor. Şu hale bakın. Ve bu montaj falan değil. Kendi ağzından bire bir açıklaması. Bizzat Savaş Ay ile yaptığı röportaj. Zamanında bunlara gönül vermiş olan saf temiz kardeşlerimizi var. Maalesef üzülüyorum. Ve diyorum ki kendinizi çek edin. Başınız iki elinizin arasına alın. Artık ben buna dini cemaat demiyorum. Bunlar şu anda Pensilvanya'dan ülkemizin huzurunu, ülkemizin refahını, maalesef ulusal güvenliğimizi tehdit etmek üzere çalışıyorlar. Yargının bir kısmında böyle, emniyette maalesef böyle, devletin kurumlarında böyle, tabi şimdi gerekli olan adımları gerekli şekilde atıyoruz. İyi niyetimizin kurbanı olduk. Ve şimdi bunlar CHP ile yol arkadaşı oldular. Bunlar şu anda MHP ile yol arkadaşı oldular. İstediklerini yapsınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Sonunda bunları inlerinden çıkartacağız. Hiç endişeniz olmasın. Çünkü sizin bize verdiğiniz bir sorumluluk var. Bu Türkiye'nin yürüyüşüdür. Türkiye'nin yürüyüşünü durduramayacaklar. Onlar iftira üretir yalan üretecek, montaj dublaj üretecek, hakaret üretecekler, biz ise laf değil icraat üreteceğiz." 

ANNEME DİL UZATACAK UTANMADAN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAYACAK 

Yarın 8 Mart dünya kadınlar günü size yine söylüyorum. Buradan tüm kadınların dünya kadınlar günü tebrik ediyorum. Yarın CHP genel başkanı çıkacak. Utanmadan sıkılmadan. Dünya kadınlar günü kutlayacak. Benim merhum anneme anneciğime dil uzatacak. Ondan sonra çıkacak. Utanmadan sıkılmadan yüzü kızarmadan kızaracak yüzü yok zaten o ayrı mesele, dünya kadınlar günü kutlayacak. Yazıklar olsun. Edep yahu. CHP'ye es kaza başkan olmuşsun. Kaset ve montajlarla ama insanda edep yoksa, işte böyle rezil olup iste böyle üslup olur. Bu CHP Genel Başkanı bir bayrak yarası var biliyorsunuz. Bir kuyruk acısı var. Hakkari'ye gitti. Orda miting yaptı. Birileri ile anlaştı uzlaştı. Çok enteresan bir tane bile Türk bayrağı açmadı Hakkari'de. Odunpazarındaki meydanında Ak Parti mitingindeki Türk bayrağına bak."

Yorumlar