"Başbakan, cezaevinde ülkeye yeni bir oluşum gerektiğini söylerdi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 yıl önce 4 ay hapis yattığı Pınarhisar Cezaevi Baş Gardiyanı Necmi Polat, "Memleket meselelerini bizimle de paylaşırdı.

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan, cezaevinde ülkeye yeni bir oluşum gerektiğini söylerdi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 yıl önce 4 ay hapis yattığı Pınarhisar Cezaevi Baş Gardiyanı Necmi Polat, "Memleket meselelerini bizimle de paylaşırdı. O yıllarda koalisyon vardı. Ülkemize yeni bir oluşum gerektiğini söylerdi. Neler yapılması gerektiğini söylerdi." dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nde yattığı dönemde cezaevi sorumlusu olan Necmi Polat, o yıllara ait anılarını anlattı. Başbakanın Pınarhisar’ı o yıılarda tercih etmesinden dolayı hoşnut olduklarını ifade eden Polat, "Kendisini ve çevresini tanıma fırsatı bulduk. Önceden haberdar olduk ve istirahat edeceği koğuşunu hazırladık. Koğuşunda iki kişi olarak kaldılar. Geldiği günün gecesi istirahat ettikten sonra ertesi gün geçmiş olsun ziyaretleri başladı. Kaldığı süre boyunca sürekli ziyaretçileri geldi, onun çevresiyle biz de tanışmış olduk." diye konuştu.

O zamanlarda Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları kendileriyle paylaştığını anlatan Polat, şöyle konuştu: "Memleket meselelerini bizimle de paylaşırdı. O yıllarda koalisyon vardı. Ülkemize yeni bir oluşum gerektiğini söylerdi. Neler yapılması gerektiğini söylerdi. 10 yıldır da ülkemizi yönetiyor kendisinden hoşnutuz. 2009’da emekli oldum kendisini çok seviyoruz. Cezaeinden çıktıktan sonra kendisini Ankara’da ziyaret ettik. Alışıyor insanlar birbirlerine. Çıkmasına sevindik tabi ama ayrılışına da üzüldük. Allah kimseyi düşürmesin."
CİHAN

Yorumlar