Başbakan: 'Ben yaptım oldu' ile olmayacağını biz de biliyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii’nin inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: 'Ben yaptım oldu' ile olmayacağını biz de biliyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii’nin inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra gündeme ilişkin açıklama yaptı. HSYK’nın yapısındaki değişiklik çalışmalarından bahseden Erdoğan, “Adalet Komisyonu’nda görüşüldü. Anayasa’ya aykırılık olmadığına komisyon karar verdi. Bu daha sonra Genel Kurul’da gidecek.” dedi. Muhalefetin Anayasa Mahkemesi’ne gidebileceğini söyleyen Erdoğan, “‘Ben yaptım oldu’ ile olmayacağını biz de biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Çamlıca’da inşaatı devam eden caminin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşların yanına gelerek onlarla tokalaştı. Daha sonra gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı. HSYK’nın yapısında değişiklik yapılmasına ilişkin konuşan Erdoğan, konunun Adalet Komisyonu’nda görüşüldüğünü ve Anayasa’ya aykırı olmadığının tespit edildiğini kaydetti.

“Demokrasilerde her şey sonunda oya dayanır.” diyen Erdoğan, “Burada tüm maddeler görüşüldükten sonra, Genel Kurul’a gidecek. Genel Kurul’da çalışmalar yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanına gidecek. Eğer Cumhurbaşkanı onarsa, muhalefetin bir şansı var. Alır bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürür. Ondan sonra da Anayasa Mahkemesi’nin çalışmaları vardır onun kararı beklenir. Demokrasinin tüm güzelliği zaten buradadır. ‘Ben yaptım oldu’ ile olmayacağını biz de biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ülkede ön kesiliyorsa bunları aşabilmek için bir şeyler yapmak zorunda olduklarını savunan Erdoğan, şunları söyledi: “Yargı gelip de bugün millete hesap vermiyor. Millete hesabı veren biziz. Yasama organının mensupları millete hesap verir. Siz kalkar da bu ülkede yatırımcıların, girişimcilerin önünü kesecek adımlar atarsanız ve bu adımları atarken tahminler üzerinden giderseniz veyahut da herhangi bir zihniyetin temsili anlamında farklı yerlerden alınan emirlerle hareket edecek olursanız o zaman yürütme olarak bize yasamadaki ekibimizle beraber bir görev düşer. Şu anda yaptığımız çalışma bunun bir gereğidir. Bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması gerekiyor. Eğer bugün üçüncü köprümüz yapılacaksa, bugün bizim üçüncü havalimanımız yapılacaksa, eğer bugün İstanbul-İzmir otoyolu yapılacaksa, İzmit geçişinde asma köprüler yapılacaksa, yüksek hızlı trenler yapılacaksa eğer bu girişimcilerin önünü keserseniz bu girişimciler bunu nasıl yapacak? Bunların kredibilitesini şu anda yok ediyorsunuz. Bu kredibiliteyi yok etmeye kimsenin hakkı yoktur. Burada art niyetten başka bir şey aranamaz. Bunlar tamamen art niyetlidir. Farklı bir zihniyetin, ideolojik bir yaklaşımın eseridir. Bizim böyle bir zihniyete müsaade etme hakkımız yoktur.”

‘KASET OLMASA GENEL BAŞKAN OLMAYACAKTIN’

HSYK’daki değişiklikle ilgili eleştirilerde ‘böyle bir HSYK’ yok dendiğini hatırlatan Erdoğan, Avrupa Birliği ülkelerinde var olduğunu iddia etti. Erdoğan, değişiklik konusunda fikir sunan profesörleri de eleştirerek, “Falanca profesör şöyle demiş, o öyle diyorsa başka profesörde böyle diyor. Bütün bunların değişik yaklaşımları var. Hepsinden öte burada milli irade ne diyor, bu önemli. Milli iradenin ne dediğini bu çalışmalarda göreceğimize göre, milli iradenin şu andaki temsili nerededir, parlamentodadır. O zaman milli iradenin temsiline de herkesin saygı duyma mecburiyeti vardır. Oraya saygı duymuyorsan 30 Mart geliyor. 30 Mart’ta da zaten millet yine tavrını ortaya koyacaktır. Ana muhalefetin genel müdürünün söylemesiyle bu ülkede kusura bakmasınlar yolsuzlukların içerisinde değil. Asıl yolsuzlukların içerisindeki kendisidir. Ta kendisidir. Kendisi şu anda Rahşan affıyla siyaset yapıyor. Kendisi bir kaset genel başkanıdır. Eğer o kaset olmasaydı, bugün o partinin başında o olmayacaktı.” dedi.
CİHAN

Yorumlar