Başbakan Başmüşaviri Karlığa'nın eşi toprağa verildi

Hayatını kaybeden Başbakan Başmüşaviri ve Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Başmüşaviri Karlığa'nın eşi toprağa verildi

Hayatını kaybeden Başbakan Başmüşaviri ve Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın eşi Müzeyyen Karlığa son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Müzeyyen Karlığa'nın (63) cenazi Erenköy Galippaşa Camisi'ne getirildi. Namaz öncesi taziyeleri Prof. Dr. Bekir Karlığa kabul etti. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazına Karlığa'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İçişleri Bakanlarından Sadettin Tantan, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ve Esenler Belediye BaşkanıTevfik Göksu katıldı.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırarak cemaatten helallik istedi. Merhumenin cenazesi omuzlara alınmadan önce kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Bekir Karlığa, insanın bir anda sessiz ve hareket etmeyen bir varlık haline gelebildiğini söyledi. Cenaze törenine katılan herkese teşekkür eden Karlığa, "Söyleyebileceğim hiç bir sözüm yok. Allah'tan geldik, Allah'a gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı çelenk gönderdiği görüldü. Müzeyyen Karlığa'nın cenazesi namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
CİHAN

Yorumlar