Başbakan: Avcılar’da stadın olduğu yeri meydan haline getireceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avcılar’da stadın yerine bir meydan yapılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: Avcılar’da stadın olduğu yeri meydan haline getireceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avcılar’da stadın yerine bir meydan yapılacağını söyledi. Başbakan, “Niye bir sokak arasında yapalım da bir meydanda yapmayalım? İnşallah, şu andaki projelerin içinde Avcılar’da stadın olduğu yeri Avcılar’ın meydanı haline getireceğiz.” dedi.

    Başbakan Erdoğan, Avcılar’daki mitinge katıldı. Başbakan’a eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar Belediye Başkan adayı Bayram Şenocak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da eşlik etti.

    Vatandaşlara hitap eden Başbakan, “Avcılar’a bir meydan gerekmez miydi? Sokak arasında miting yapıyoruz. Niye bir sokak arasında yapalım da bir meydanda yapmayalım? İnşallah, şu andaki projelerin içinde Avcılar’da stadın olduğu yeri Avcılar’ın meydanı haline getireceğiz. Burada kültürel merkeze varıncaya kadar adımlarını atacağız. Bütün bu adımlarla birlikte, bu metrobüsün devreye girmesiyle Avcılar’ı rahatlattı. Bunu yapan kim? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bey.” ifadelerini kullandı.

    “Bizim gençliğimiz esnafımızın camını, çerçevesini indiren gençlik değildir.” diyen Başbakan, “Molotof bombasıyla vatandaşımızın arabasını yakan, yıkan değildir. Devletin mallarına zarar veren değildir. Bunlar olsa olsa terörist olur, bunlar olsa olsa anarşist olur. Sen onlarla beraber yola devam et Kılıçdaroğlu. Biz böyle bir gençlik tanımıyoruz. Kardeşlerim, inşallah çok daha farklı bir yolculuğa devam ediyoruz. Bakınız, bu Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü değil miydi? Hastanelerimizin hali neydi? Hastanelerde kuyruğa giriyor muyduk? İlaçlarımızı alabiliyor muyduk? Kardeşlerim, bu Kılıçdaroğlu kuyrukçu, kuyrukçu. Kuyruklarda bize ne sefaletler çektirdi bunlar.” şeklinde konuştu.

    Temeli atılan şehir hastanesine değinen Başbakan, “Biliyorsunuz Olimpiyat Standı’nın yanında dev bir şehir hastanesinin temelini geçenlerde attık. Yakaşık 750 bin metrekare alan üzerinde dev bir hastane. Sağa koştur sola koştur, sedye ile koştur yok. Gireceksin hastanenin içerisine her şey orada. Dünyanın en modern hastanelerinden birisi olacak İnşallah. Bir tanesini de Asya yakasına yapıyoruz. Niye? Biz dizilerde izlediğinizi Kanuni’lerin torunları değiliz. Biz, at üstünden inmeyen, ta Viyana kapılarına dayanan Kanuni’lerin torunlarıyız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar