"Başbakan, argo kelimeler kullanarak kültürümüzü yozlaştırdı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın argo kelimeler kullararak Türk kültürünü yozlaştırdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan, argo kelimeler kullanarak kültürümüzü yozlaştırdı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın argo kelimeler kullararak Türk kültürünü yozlaştırdığını söyledi.

Bahçeli, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katıldı. Buradaki konuşmasında hükümeti ve Başbakan Eroğan'ı eleştiren Bahçeli, söyesi usluba dikkat çekti. Bahçeli; "Çok terbiyesiz ve edepsizce konuşmaları siyasi usluba kazandırmıştır. Argo kelimelerle kültürümüzü yozlaştırmaktadır. Kim alçaktır? Kim haindir? Kim haşhaşidir? Bunları niye açıklamıyorsun, niye isimlendirmiyorsun? 8 bin tane polisi sürürerken heralde elinde bir bilgi vardır. Bir elinde fişleme vardır. Ona göre yapıyorsan demek ki bir çok konuda bilgin olduğu anlaşılıyor. Bilgiye dayalı yapmıyorsan artık sen zülüm dönemini yaşıyorsun demektir. Onun için bu seçim yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Bu siçim milletin yolsuzluk ve rüşveten kurtulduğu bir dönem olacaktır." dedi.

Demokratik açılımın Başbakan tarafından vatandaşlara anlatılması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, şunları söyledi; “Bugün AK Parti’nin iyi analiz etmesi gerekmektedir. Özellikle de demokratik açılım denilen zırvayı iyi anlamak gerekmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ine oy vermiş kardeşlerime soruyorum. Türkiye’de demokratik açılımdan ne anlıyorsunuz? Şimdi isteğimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan her tarafta yalan üzerine konuşuyorsun. Gerçekleri saklıyorsun. Televizyonları istediğin gibi kullanıyorsun. Soruyorum; Oslo’da başlayan İmralı’da uzlaşılan ve kandillide noktalanan süreci medyada anlatabilir misin?. İlk toplantıyı kimlerle yaptınız? Ne kararlar aldınız? Bunları açıklayabilir misiniz? Gerçekleri açıklasaydınız bu millet sizi o gün kovardı. Onun için 30 Mart öncesinde Güneydoğu”da 2014 yılının özerklik olarak istenmesini, Türkiye’nin hangi ilini PKK’ya devredeceğinizi halkımız ile paylaşabilir misiniz?. Bunların konuşulduğu dönemde nasıl olurda sosyal ve ekonomik olarak sorunların çözüldüğünü söyleyeceksiniz” CİHAN

Yorumlar