Başbakan afişlerine polis kontrolü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri ziyareti nedeniyle sabah erken saatlerde güvenlik için harekete geçen polis, başbakanın geçeceği güzergahtaki afişleri kontrol etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan afişlerine polis kontrolü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri ziyareti nedeniyle sabah erken saatlerde güvenlik için harekete geçen polis, başbakanın geçeceği güzergahtaki afişleri kontrol etti. Afişlerin yırtılması, üzerine yazı yazılması gibi kontrolleri yapan ekipler, gün içindeki bu kontrollerini sürdürdü. Ekiplere yapılan talimatta da şehir dışından gelen vatandaşların açılışın yapılacağı tören alanına intikallerinin kolaylıkla yapılması uyarısında bulunuldu.

Başbakanın Kayseri’de bazı açılışları yapmak için düzenlenecek törene katılacak olması polisi de harekete geçirdi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü mensuplarının yanı sıra Ankara, Niğde, Adıyaman gibi birçok ilden gelen çok sayıda polis açılış öncesinde görev aldı. Başbakanın hava yoluyla gelişinden sonra açılışa araçla intikal edeceği güzergahtaki yollar kontrol edildi. Her zaman olduğu gibi ekipler, kanalizasyon kapaklarını bile açarak kontrol etti. Yol boyunca çanta ve benzeri kutuların olup olmadığı incelendi. Yine başbakanın geçeceği güzergahtaki billboardlarda bulunan, başbakanın Kayseri’ye gelişi ile ilgili ilanlarda tek tek kontrol edildi. Polis, ilanların yırtık olup olmadığı, üzerinde herhangi bir yazı bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Anadolu Harikalar Diyarı önünde yapılacak olan miting öncesinde alan polis tarafından boşaltıldı. Tamamen arama yapıldı. Daha sonra üst aramaları yapılarak meydana alımlar başladı.

Öte yandan polisin talimatıyla belediye ekipleri, başbakanın geçeceği güzergahtaki bütün çöp konteynırlarını topladı. Yapılan güvenlik önlem ve uygulamaların başbakanlık koruma ekiplerinin talimatı ve denetimi nezaretinde gerçekleştirildi.
CİHAN

Yorumlar