Başbakan afişi indirildi, belediye afişi asıldı

Bolu’da, Belediye Meydanı'na 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası asılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan afişi, yeni ses kayıtları sonrasında kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan afişi indirildi, belediye afişi asıldı

Bolu’da, Belediye Meydanı'na 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası asılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan afişi, yeni ses kayıtları sonrasında kaldırıldı. Bolu Belediyesi, afişin yerine belediyenin icraatlarının anlatıldığı kendi afişini astı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası Bolu’da AK Parti İl Teşkilatı tarafından şehrin birçok noktasına asılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan afişleri kentte oluşan tepkilerin ardından indirildi. AK Parti Bolu İl Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı'nın 8 Ocak'ta kaldırılmasına karar verdiği Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankartı 47 gün sonra indirme kararı almıştı. Savcılığın kaldırın talimatına rağmen indirilmeyen ve muhalefet partilerinin tepkisine neden olan pankartın kaldırılacağını il teşkilatı basın açıklaması ile duyurmuştu. 2 ay boyunca indirilmemesi için polis ekiplerinin nöbet tuttuğu pankartın indirileceğini AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın basın açıklaması ile duyurmuş afiş gece saatlerinde indirilmişti.

Afişlerin asıldığı bir diğer adres ise Bolu Belediyesi’ne ait Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonu'ydu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından savcılığın kaldırın talimatı verdiği afişle aynı tarihlerde asılan dev pankartın ipleri kesilmişti. Pankartı indiren kimliği belirsiz şahıslar polisi alarma geçirmiş, pankartın asılı olduğu mahalleyi ablukaya alan ekipler gece boyunca arama yapmıştı. Olay yeri inceleme ekipleri parmak izi taraması yaparken güvenlik kamerası kayıtlarından kimlik tespiti yapılmaya çalışılmıştı.

Son olarak yayınlanan ve Fenerbahçe kongresine müdahale edildiği anlaşılan ses kayıtları ile birlikte Bolu Belediye Başkanlığı, belediyeye ait Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonu’nun dış cephesine asılı olan afişin indirilmesi kararını verdi. İndirilen dev başbakan afişi yerine belediyenin gerçekleştirmiş olduğu projeleri gösteren afiş asıldı. CİHAN

Yorumlar