Başbakan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadınların, 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı. Erdoğan, “Dünyaya direnişi öğreten, onurlu ve kahraman Filistin kadınlarını buradan selamlıyorum.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadınların, 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı. Erdoğan, “Dünyaya direnişi öğreten, onurlu ve kahraman Filistin kadınlarını buradan selamlıyorum. Burada eşimin ve sevgili kızlarımın da kadınlar gününü tebrik ediyorum. Çünkü onlar da bu yolda hiçbir zaman beni yalnız bırakmadılar.” dedi.

Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Kadın ve Demokrasi Buluşması’ adlı programa katıldı.

Programda konuşan Başbakan, mağdur olan kadınların kadınlar gününü kutladı. Erdoğan, “Mısır’ın tüm şehit kadınlarını rahmetle anıyorum, Suriye’deki şehide hanımları yürekten kutluyorum. Somali’de şehit edilen anneleri yürekten kutluyorum. Dünyaya direnişi öğreten, onurlu ve kahraman Filistin kadınlarını buradan selamlıyorum. Aç kalmayı göze alıp, bulduğu bir avuç pirinci evladına yediren, onurluca ayakta kalan Somali’nin kadınlarını selamlıyorum. Myanmar’ın mazlum kadınlarını selamlıyorum. Afrika’nın, Balkanların tüm mağdur kadınlarını, batıda istismar edilen, duyguları alınıp satılan tüm kadınları selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Eşinin ve kızlarının da kadınlar gününü kutlayan Başbakan, “Buradan vatanımız, yurdumuz kadar sıcak o anneleri yürekten selamlıyorum. Vefat eden annelerin hepsine rahmet niyaz ediyor, tüm annelere huzur hayırlı bir ömür diliyorum. Bu vesile ile beni anlayışla karşılayacağınızı biliyorum. Burada eşimin ve sevgili kızlarımın da kadınlar gününü tebrik ediyorum. Çünkü onlar da bu yolda hiçbir zaman beni yalnız bırakmadılar. Çok ayrı kaldığımız, çok sıkıntıda olduğumuz gecelerimiz oldu. Çocuklarımızın bizleri göremediği çok oldu ama bunlara hep sabrettiler, katlandılar. Ben onlara hep ‘Sabredin, neticesi de güzel olur’ dedim.” şeklinde konuştu.

Dinimizdeki kadının önemine de değinen Başbakan, “Annelik acısı başka da, o katlanılır gibi değil. Onun ayaklarının altı öpülür diyorum. Niye? Bizim dinimizde, cennet annelerinin ayaklarının altında, babaların değil. Cennetin kendisi de orada, kokusu da. Kadına şiddet, böyle bir şeyi kabul etmek asla mümkün değil. Onunu için yola çıkarken ne dedik? Sıfır tolerans.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar