Başbağlar şehitlerine hüzünlü anma; 21 yıldır failler bulunamadı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 33 şehit, düzenlenen törenle anıldı.    Bağbağlar'da 28 vatandaşın...

Google Haberlere Abone ol
Başbağlar şehitlerine hüzünlü anma; 21 yıldır failler bulunamadı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 33 şehit, düzenlenen törenle anıldı.

    Bağbağlar'da 28 vatandaşın kurşuna dizildiği, 5 vatandaşın evlerde diri diri yakıldığı katliamın üzerinden 21 yıl geçti. Başbağlar’da katliamın izleri ortadan kalkarken, masum vatandaşların katledilmesinin acısı halen yürekleri yakıyor. Ancak geçen 21 yıla rağmen katliamın failleri halen bulunamadı.

    Köy meydanında düzenlenen törene; AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Vali Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Cemalalettin Başsoy, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

    Köy sakinleri, yaşlı gözlerle faillerin bulunmasını isteyerek olayın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen aynı acıları yaşadıklarını dile getirdi. 100 kişilik terör örgü mensubunun saldırısında 3 kurşun yarasıyla sağ olarak kurtulmayı başaran Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Akarpınar, "Tarih boyunca ecdadımızın kanları ile sulanmış, bizlere vatan olarak emanet edilmiş yurdumuzun üzerine hain planları olan güçlerin her türlü fırsatı kullandıkları, maşa olarak da içimizdeki hainleri kullandıkları bir gerçektir. Cumhuriyet tarihinin kara yılı olarak takvimlere geçen 1993 yılının başından itibaren işleyen siyasi cinayetlerin faillerinin bulunamamış olması sonucunda azgınlaşan terör eylemleri, Elazığ-Bingöl yolu üzerinde silahsız olarak birliklerine giden Mehmetçikleri hain bir pusu sonucu katletmeleri ile devam eden terör saldırıları, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas ilimizde düzenlenen etkinliği provoke ederek kışkırtmalar sonucunda Madımak Oteli'nde 37 insanımızı katlettiler. Haince hazırlanan planlarını sözde Sivas katliamını bahane ederek 5 Temmuz 1993 Pazartesi günü de Başbağlar köyü kana bulandı." dedi.

    Konuşmaların ardından Başbağlar şehitleri için yapılan 'Şehitlik Anıtı' ziyaret edildi ve şehitler için dua okundu. Başpınar köyünde bulunan şehit mezarlarını da ziyaret eden davetliler ve köylüler, şehit mezarları başında dua etti. CİHAN

Yorumlar