'Başarıya Açılan Kapı: Özgür Sınıf' projesi hayata geçirildi

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi, öğretmen ve öğrencilerin derse olan ilgisini ve başarısını artırmak için “Başarıya Açılan Kapı: Özgür Sınıf” adlı projeyi hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Başarıya Açılan Kapı: Özgür Sınıf' projesi hayata geçirildi

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi, öğretmen ve öğrencilerin derse olan ilgisini ve başarısını artırmak için “Başarıya Açılan Kapı: Özgür Sınıf” adlı projeyi hayata geçirdi.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’nin öncülüğünde başlatılan Bencmarking Projesi kapsamında Başarıya Açılan Kapı: Özgür Sınıf projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Mustafa Temiz, “Yarıyıl tatilinde pilot olarak seçilen 11/C sınıfı öğrencilerinin isteğine göre sınıfı yeniden düzenledik. Öğrencilerin ilk dönem ve ikinci dönem karne notlarının karşılaştırılması yapılarak projenin sonucunu tespit edeceğiz.” dedi.

Temiz, projeyle amaçlarının “İlköğretimden yükseköğretime kadar ülkemizin her yerinde karşılaştığımız, ruhu olmayan, öğrencilerine ve eğitmenlerine pozitif enerji vermekten uzak, öğrenci ve öğretmenin işini bitirdikten sonra derhal çıkmak istediği mekânlar haline gelen adına genel olarak 'sınıf' denilen eğitim ortamlarının o ortamı kullanan kişiler tarafından istek, estetik anlayış ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesidir” açıklamasını yaptı.

Temiz, projenin amacına ulaştığını görmenin mutluluğunun başka olduğunu belirterek, “Günümüz klasik sınıf anlayışı yalnızca sınıf içerisinde bir şeyler anlatmaya ve dinletmeye mahsus olacak şekilde asgari malzeme ile dizayn edilmiş; mekânları kullananların mekan içerisinde psikolojik olarak ne hissettikleri, aidiyet duygusu geliştirip geliştirmedikleri, kendi estetik algılarına göre değişiklik yapmak isteyip istemedikleri dikkate alınmamıştır. Bu yüzden ülkemiz genelinde eğitim ortamlarının büyük kısmı öğrenciler tarafından sahiplenilmemiş sınıflar kirli bırakılmış, sıralar çizilmiş, duvarlarına vb. birçok eşyasına maalesef zarar verilmiştir. Ancak uyguladığımız bu proje ile okulumuzun en zayıf sınıfı teneffüs aralarında bile burada harıl harıl ders çalışıyor, projenin amacına ulaştığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.” dedi.

‘Özgür Sınıf’ projesinin hayata geçirilmesinde Hüseyin Altun, Hasan Çolak, Mustafa Erhan, Ayhan Ustaoğlu, Musa Sezgül ve Fatih Bulat adlı işadamlarına da teşekkür eden Temiz, “Verilen desteklerle sınıfımızı kısa sürede oluşturduk ve derslerimiz başlamış durumda, ben yardımda bulunan değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Temiz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’in okullarını ziyaret ederek projeye ilişkin bilgi aldığını, Ordu Valisi Kenan Çiftçi’nin de ilerleyen dönemde okulu ziyaret edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar