Başarısız sonuçların ardından Hür Demokratlarda isim değişikliği gündemde

Avrupa ve Almanya’da son gerçekleşen seçimlerde kötü sonuçlar elde eden, hatta yüzde 5’lik barajı geçememesinden dolayı Federal Parlamento’ya da yeniden giremeyen Hür Demokrat Parti'de (FDP) isim değişikliğine gitme konusunda tartışmalar...

Google Haberlere Abone ol
Başarısız sonuçların ardından Hür Demokratlarda isim değişikliği gündemde

Avrupa ve Almanya’da son gerçekleşen seçimlerde kötü sonuçlar elde eden, hatta yüzde 5’lik barajı geçememesinden dolayı Federal Parlamento’ya da yeniden giremeyen Hür Demokrat Parti'de (FDP) isim değişikliğine gitme konusunda tartışmalar başladı.

Federal FDP Başkan Yardımcısı Marie Agnes Strack-Zimmermann ‘Rheinische Post’ gazetesine verdiği demeçte kendisinin partisine isim değişikliğine gitme teklifinde bulunduğunu belirtti.

Strack-Zimmermann’a göre liberallerin marka olarak FDP ile büyük sorunlarının bulunduğunu ve yeterince farkına varılmadığını savundu. Konuyla ilgili FDP Federal Başkanı Christian Lindner ile de fikir-alışverişinde bulunduğunu belirten Strack-Zimmermann, konuyu bölge teşkilatlarında da dile getirdiğini söylerken, ‘‘FDP yeniden başarılı olmak istiyorsa, tüm toplumu kapsayan konuları ele alması gerekir ve tartışmaları teşvik etmesi gerekir.’’ dedi. Başkan Yardımcısı’na göre içerikli konuları tartıştıktan sonra tartışmanın federal bazdan bölge teşkilatlarına kadar gitmesi gerektiğini savundu.

Federal FDP lideri Christian Lindner ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada partilerinde düşünme yasağının bulunmadığının altını çizerek, ‘‘Ancak bir isim değişikliği için planlar yok. Partime özellikle siyasi özü hakkında danışmayı tavsiye ediyorum. FDP geleneksel olarak aklı başında bir ekonomi siyaseti ve modern bir toplum siyaseti için var. Bu profili güven kazanmak için konunun özünde yine hayatla doldurmalıyız.’’ sözlerini kullandı. CİHAN

Yorumlar