Başarılı öğrencileri kabul eden Bilici ödüllendirdi

Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ülke genelinde düzenlenen ulusal kalıp ve kaynakçılık yarışmalarında dereceye giren öğrencileri Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici kabul ederek kutladı. Bursa’nın Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Başarılı öğrencileri kabul eden Bilici ödüllendirdi

Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ülke genelinde düzenlenen ulusal kalıp ve kaynakçılık yarışmalarında dereceye giren öğrencileri Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici kabul ederek kutladı.

Bursa’nın Türkiye’nin en büyük illeri arasında yer aldığını hatırlatan Mustafa Bilici, “Öğrencilerimizin sadece ders ve okulun eğitim faaliyetleriyle değil, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmalarını arzu ediyoruz. Katıldıkları bu faaliyetlerde başarılı olmaları ise bizler ayrı bir sevinç kaynağıdır." dedi. Öğrencilerin bu yarışmalar ile yıl boyunca okullarda öğrendiklerini bu tür etkinliklerde uygulama şansı yakaladığını anlatan Bilici, başarılı öğrencilere bazı hediyeler takdim etti.

Gemlik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Oğuzcan Uz, Gediz Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halil Kaya Gedik 2. Kaynakçılık Beceri Yarışmasında Elektrik Ark Kaynağı (MMA) dalında Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Başarılı öğrenci Oğuzcan Uz, Gedik Üniversitesinden yüzde 50 öğrenim bursu kazandı.

M. Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ise Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nin (UKUB) bu yıl ikincisini düzenlediği Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması’nda bir birincilik, bir de ikincilik alarak büyük bir başarı elde etti. Uğurcan Hafızoğlu, Melih Terzioğlu, Berk Tosun, Ahmet Mücahit Koç ve Berk Akkan isimli öğrencilerden oluşan ekip Plastik Kalıp Kategorisinde Türkiye birincisi olma başarısı gösterdi.

Birinci olan öğrenciler ödül olarak Kasım ayında Almanya’da gerçekleştirilecek olan kalıp fuarına götürülecek. Saç Kalıpları kategorisinde ise Recep Yılmaz, Abdülsamet Ertek, Batuhan Durmuş, Mehmet Ateş ve Harun Şener’den oluşan öğrenci grubu Türkiye ikincisi oldu. Kalıp yarışmasında birinci olan ekibin öğrenci ve öğretmenlerine 2 şer adet altın, okula ise 11 adet bilgisayarlı laboratuvar ile 11 adet lisanslı cad/cam programı verildi.

Birinci olan öğrenciler UKUB tarafından Kasım ayında Almanya’da yapılacak EuroMold 2014 Kalıp Fuarı'na da ücretsiz olarak götürülecek. İkinci olan ekibin öğrenci ve öğretmenleri ise 1 er adet altın, okul ise 5 adet dizüstü bilgisayar ile 11 adet lisanslı cad/cam programı ile ödüllendirildi. CİHAN

Yorumlar