’Başarılı insanlar güne erken başlar’

Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, başarının sırlarını ve başarılı insanların ortak özelliklerini anlatırken, "Başarılı insanlar güne erken başlar, plan yapar, şikâyet etmek ve mazeret üretmek yerine çözüm üretir.

Google Haberlere Abone ol
’Başarılı insanlar güne erken başlar’

Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, başarının sırlarını ve başarılı insanların ortak özelliklerini anlatırken, "Başarılı insanlar güne erken başlar, plan yapar, şikâyet etmek ve mazeret üretmek yerine çözüm üretir.” dedi.

Geleceğin bireylerinin yetişmesine destek vermek amacıyla başta eğitim olmak üzere birçok çalışmayı yaşama geçiren Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘’Anne-Baba Destek Programı’nın 11’ncisi gerçekleştirildi.

Dr. Ejder, Avşar Sinemaları Salonunda düzenlenen seminerde, bugün iyi bir üniversiteye veya iyi bir işe girmek için akademik başarı ve çalışmak gerektiğini ancak, iş hayatında veya kariyerde tepelere ulaşmak için tek başına yeterli olmadığını belirtti. Ejder, ‘’İyi bir üniversite bitiren iki kişiden biri başarılı olur diğeri olamayabilir. Başarılı olmak için kişinin daha birçok özelliği bulunması gerekiyor.’’ dedi.

Başarılı insanların ortak özelliklilerine dikkati çeken Dr. Ejder, “Bu tür insanlar genelde çok çalışkandır. Çözüm üretme becerisine sahiptir. Merak ve öğrenme isteği vardır. Farklı karakterlerde çok sayıda insan tanırlar. En büyük yatırımı kendilerine yaparlar. Olağan üstü yaratıcılık kabiliyetine sahiptir. İşlerini aşkla yapar. Ayrıca, stres ve kaos ortamlarında dahi kontrolü kaybetmez, dengeyi korur. Zamanlama, mizah ve sabrın kıymetini bilir.” diye konuştu.

‘’Başarılı insanlar trendleri takip eder, değişimleri fark ederler’’ diyen Dr. Obengül Ejder, şunları kaydetti: “En kısa sürede fırsatı değerlendirmenin bir yolunu bulurlar. Şimdiki zamanda yaşarlar, ama gözleri daima geleceğe kilitlenmiştir. Onları kolay kolay panik halinde göremezsiniz. Acele ve el yordamı ile karar vermezler. Kriz anlarında basireti elden bırakmaz, derin nefes alır, doğru sorular sorar ve sakin kafayla makul kararlar alırlar. Yolunda gitmeyen bir şeyler gördüklerinde anında durumu kontrol altına alırlar. Bir fırsat yakaladıklarında hemen harekete geçer, ilgili birimleri haberdar ederler.’’

Ejder, başarılı insanların asla ‘tamam ben oldum, artık zirvedeyiz’ gibi düşüncelere kapılmadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Yeni bir teknoloji, yeni bir rakip, ya da yani bir ekonomik gelişme bambaşka bir uyum süreci gerektiriyorsa en hızlı ve akıllıca adaptasyonu gerçekleştirirler. Okuduklarını hayatlarında uygulamaya çalışırlar. Başarının kalıcı olması için ezberlemez, okuduklarını analiz ederler. Öğrendiklerini birleştirir hayatlarına adapte ederler. Liderlik, yöneticilik becerilerini geliştirirler. Asla ‘tamam ben oldum, artık zirvedeyiz demezler’ Bir konuda başarısızlığa uğradıklarında bundan ders çıkarırlar. Kusurlarını hoş görmek yerine onları düzeltmeye çalışırlar.’’

Dr. Ejder, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Başkanı Esra Özden ‘in de katıldığı seminerde, konukların sorularını da yanıtladı.
CİHAN

Yorumlar