Başakşehir’de ‘mobil sağlık taraması’ hizmeti

Başakşehir Belediyesi’ne ait Mobil Sağlık Tarama İstasyonu, Kayaşehir’de. 11, 12, 13 ve 14.

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir’de ‘mobil sağlık taraması’ hizmeti

Başakşehir Belediyesi’ne ait Mobil Sağlık Tarama İstasyonu, Kayaşehir’de. 11, 12, 13 ve 14. bölgelerde bulunan istasyonda 18 parametrede sağlık kontrolü yapılıyor.


Görevliler, uygulamadan yararlanacak Kayaşehirlilere kart tanımlıyor. Mobil sağlık sistemine kart okutularak ölçüme geçiliyor. Boy ve kilo ölçümleri ile başlayan ve 10 dakikada tamamlanan kontrollerin bulguları SMS olarak cep telefonuna gönderiliyor. Bulgular sözlü olarak aktarılıyor ayrıca tavsiyelerde de bulunuluyor.

www.saglikliyasamadestek.com ‘dan kontrol verilerini elde etmek mümkün.


Öte yandan Başakşehir Belediyesi, 4 bölgede devreye aldığı Mobil İletişim Merkezi ile de halkın talep ve şikâyetlerine cevap veriyor.


Hizmetlerden memnun olan Kayaşehir halkının yorumları şöyle:

Galina Kılıç: İki senedir burada oturuyorum. Sağlık tarama istasyonunu çok başarılı buldum. İlk defa yaptırıyorum bu taramayı. Geçen defa bir göz taraması yaptırmıştım. Burada bulunan iletişim merkezi de çok iyi bir hizmet. Herhangi bir sorun olduğunda bildirebiliriz buraya. Gayet memnunuz. Buranın eksikleri mutlaka vardır fakat daha yeni yerleşim ve zaman içinde oturur bütün her şey.

Adagül Cıncık: Gayet güzel ben çok memnunum. Başka bir semtten geldim ve geldiğim yerde kesinlikle böyle hizmetler yoktu. Sosyal aktiviteleri, hizmetleri gayet iyi buluyorum. Ben belediye hizmetlerini çok beğeniyorum. Yeni yerleşmiş bir yerde hizmetler ancak bu kadar olabilir. Hala yapılaşmaya devam ediyor çünkü. Zamanla daha iyi olacağı kanısındayım. Ben çok memnunum belediyeden ve bana çok iyi hizmet verdiği kanısındayım

İslam Yaprak: Belediyeden bu hizmetlerinden dolayı çok memnunuz. Evimizin yakınına geliyor hizmet. Ailemiz ile tetkiklerimizi yaptırmaya geliyoruz. Bir şikayetimiz olduğunda site yönetimine bildiriyoruz ve belediyeyle hallediyoruz. Ama buraya gelmişler şikayeti ya da talebi olanın hemen kaydını alarak halletmeye çalışıyorlar. Teşekkür ediyoruz.
CİHAN

Yorumlar