Başakşehir İzci Kampı Suriyeli öğrencileri ağırlıyor

Her sene 2 bin 500 izcinin faydalandığı Başakşehir İzci Kampı bu sene Suriyeli çocukları ağırlıyor. Kampa Akçakale çadır kentinde mülteci olarak kalan 100 çocuk, ilk kamp ateşini Başakşehirli arkadaşları ile yakacak. Akçakale Kaymakamlığı...

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir İzci Kampı Suriyeli öğrencileri ağırlıyor

Her sene 2 bin 500 izcinin faydalandığı Başakşehir İzci Kampı bu sene Suriyeli çocukları ağırlıyor.

Kampa Akçakale çadır kentinde mülteci olarak kalan 100 çocuk, ilk kamp ateşini Başakşehirli arkadaşları ile yakacak. Akçakale Kaymakamlığı ile ortak yapılan proje çerçevesinde Şanlıurfa'dan gelen 100 Suriyeli İzci, 1 hafta boyunca İstanbul'da kalacak ve 1 gün İstanbul turu yapacak.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye olarak yol ve kaldırım yapmaktan öte sosyal belediyecilik anlayışına istinaden yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı ve "Şamlar Tabiat Parkımızın 6 kapısı var 1 kapısını sadece izcilerimize ayırdık. İzcilerimiz 1'er hafta boyunca tabiatla baş başa yaşamayı öğreniyorlar. İzcilerimiz doğayla iç içe olmanın dışında tanımadıkları yaşıtlarıyla beraber yaşamayı da öğreniyorlar. Şimdi aynı dili konuşmadıkları arkadaşlarıyla izcilik deneyimini yaşıyorlar. Suriyeli çocuklarımız savaş sırasında ciddi bir travma yaşadılar, burası onlar için bir rehabilite ortamı, bir terapi merkezi oldu. Bizim öğrencilerimiz de başka ülkelerde diğer çocukların yaşadıkları sıkıntıların farkına varma imkânı buldular, hayattan ders çıkarabiliyorlar." dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLAR MUTLU

Suriye'den gelen çocuklar da Başakşehir İzci Kampı'nda olmaktan duydukları mutluluğu şu sözlerle anlattı:

Bilal Molla:

"Buradayız ama Suriye'yi unutmuyoruz. Burası çok güzel Suriye’de de böyle ormanlık alanlar vardı maalesef yıkıldı. İzcilikte mücadele etmeyi öğreniyoruz. İzcilik şartlarını öğreniyoruz. Okçuluk, At biniciliği ve yüzme. Peygamberimiz (SAV) de bu sporlara önem veriyordu bizim için de önemli."

Husam Taraş:

"Ben 1 senedir izcilik yapıyorum. Her Türk kampında izci kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Türk izciler kardeş gibi davranıyor. Spor yapıyoruz, şarkılar söylüyoruz. En çok ata binmeyi seviyorum. Burada Türk kardeşlerimizle birlikte şarkılar söyleyip Türkçe öğreniyoruz. Biz Suriye’den geldik bize çok iyi davrandılar. Bize bu imkânları sağlayanlara teşekkür ediyorum."

Muhammed Basal:

"Burada çok mutluyuz her şey çok güzel. Türkiyeli kardeşlerimizle bir arada olmaktan memnunuz. Birçok spor yapıyoruz. Binicilik, Okçuluk öğreniyoruz. Doğada yaşamayı öğreniyoruz."

İzci Kampı'nda çocuklar 1 hafta boyunca Şamlar Tabiat Parkı'ndaki kampta kalıyor, teorik ve pratik pek çok eğitim alıyor. Kampta çocuklara doğada yaşam, tırmanma, bisiklet, pentatlon, oryantiring, İlk yardım, Telsiz ve pusula kullanımı, gece yürüyüşü, düğüm atma, hayvanlardan korunma hakkında eğitimler veriliyor. Şamlar Ormanı’nda her yıl yeni aktivitelerin başlamasıyla daha da renkli hale gelen İzci Kampı’na bu sene de Okçuluk ve At biniciliği eklendi.

CİHAN

Yorumlar