Başakşehir Belediyesi'nden öğrencilere tablet yardımı

Başakşehir Belediyesi, yeni bir okul olması nedeniyle ‘Fatih Projesi’ne dâhil edilemeyen Başakşehir M.

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir Belediyesi'nden öğrencilere tablet yardımı

Başakşehir Belediyesi, yeni bir okul olması nedeniyle ‘Fatih Projesi’ne dâhil edilemeyen Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne tablet bilgisayar desteği sağladı. Okulun 9. sınıf öğrencileri tablet bilgisayarlarını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katıldığı törenle aldı. Öğrenciler tablet dağıtımı sonrasında komedyen ve sunucu Bekir Develi’nin stand up gösterisiyle eğlenceli vakit geçirdi.

Toplamda 418 tabletin dağıtıldığı törene Uysal’ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İlim Yayma Cemiyeti Başakşehir Şube Müdürü Bilal Sağır, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Başkan Yardımcıları Haluk Dikbaş, Murat Şahin, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen töreninin açılış konuşmasını Okul Müdürü Aziz Erdoğan yaptı.

Törende konuşan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, "Okulumuzun temel atma töreni daha dün gibi, şimdi ise fabrika gibi ilim üretiyor. İlim teknolojisiz olmaz. Başbakanımız ve Belediye Başkanımız bu anlamda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Okulumuz yeni açıldığı için Fatih projesi kapsamına girememişti, Başkanımız öğrencilerimiz bir buçuk yıl daha beklemesinler diye bilgisayar dağıtıyor. Başkanımız, sadece belediye hizmetlerinde değil okullarımıza, eğitime verdiği destekle de fark oluşturuyor. Çocuklarımızın yükünü tablet bilgisayarlarla azaltacağız." diye konuştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise yaptığı konuşmada eğitimin önemini vurguladı. Uysal, "Türkiye çağ atlayacaksa eğitimle atlayacaktır. Öğrencilerine tablet dağıtan başka ülke yoktur. Milli Eğitim Müdürlüğü bu sene 600 bin tablet dağıtacak." diyen Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu okulda olan pek çok artı diğer okullarımızda yok, yurtlarımızda öğrencilerimiz evlerinde gibi rahatlar. Şimdi bilgisayarlarınızla, evlerinizden bile derslerinizi takip edebileceksiniz. Bizler belediye olarak ilçemizin teknolojide de marka olması için her eve fiber optik kablolarla internet götürmeye çalışıyoruz. Teknolojik gelişmelerin denenip görücüye çıktığı Living Lab Merkezi’ne sahibiz. Sizler bizlerden daha büyük işler yapın, daha büyük çalışmalara imza atın istiyoruz. Siz öğrencilerimiz büyüdüğünüzde başarılar elde ettiğinizde asıl teşekkürü o zaman etmiş olacaksınız."

Protokol konuşmalarının ardından, okulun 9. Sınıf öğrencilerini temsilen 17 öğrenciye tablet bilgisayarları, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve protokol tarafından dağıtıldı. Kalan öğrenciler ise tören sonunda bilgisayarlarına kavuştu. Törenin ardından ekranların sevilen yüzü sunucu ve program yapımcısı Bekir Develi, öğrencilere özel bir stand up gösterisi sergiledi.
CİHAN

Yorumlar