Başakpınar'a yeni yol

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas'ı Malatya Yolu'na bağlayacak olan ve Başakpınar'dan geçen yolun 80 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başakpınar'a yeni yol

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas'ı Malatya Yolu'na bağlayacak olan ve Başakpınar'dan geçen yolun 80 milyon liraya mal olacağını söyledi. Özhaseki, Karayolları ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yolun inşasına baharla birlikte başlanacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başakpınarlılarla bir araya geldi. Başakpınar'da düzenlenen toplantıya AK Parti Talas Belediye başkan adayı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte katılan Başkan Özhaseki, toplantı salonu girişinde büyük ilgiyle ve alkışlarla karşılandı.Toplantıda ilk konuşmayı yapan Talas Belediye başkan adayı Mustafa Palancıoğlu projelerini anlattı ve destek istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Başakpınar'da yapılanları anlattı ve ihtiyaçları dile getirdi. Başakpınar kanalizasyon hattını bitirdiklerini ve arıtma tesisini yaptıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, "35 kilometre kanal ve arıtma tesisinin maliyeti 5 milyon lirayı geçti. Bölge halkının kullanımına girdi. Burada bir lise isteniyor. Lisenin planlaması bitti. Milli eğitim müdürü ile konuştum, programa alındı. Bu yaz yapımına başlanır. Buradaki taşkın kanalın elden geçmesi lazım. Bu yaz itibarıyla taşkın kanalı elden geçireceğiz. Her ilçede gençlik merkezi düşüncemiz var. İlçelerin yanı sıra bazı büyük beldelerde de yapmayı düşünüyoruz. Başakpınar da bu bölgelerimizden biri. Daha önce asfalt şantiyesi bulunan bölgeye içinde gençlik merkezi, kurs merkezlerinin olacağı sosyal tesis yapacağız." dedi.

Başakpınar'a yapılacak en büyük yatırımın Talas'ı Malatya yoluna bağlayacak olan yol olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Bugüne kadar şehri kuzeye doğru Erkilet'e doğru büyütmüşler. Ama biz buralara ve doğuya doğru büyütmek istiyoruz. Abdullah Gül Üniversitesi'ni Başakpınar'ın altına aldık. Şimdi Derevenk Vadisi'ni viyadükle geçerek Malatya Yolu'na çıkan bir yol yapıyoruz. Viyadük ve bağlantı yollarıyla 80 milyon liralık bir yol olacak. Viyadük, Karayolları tarafından yapılacak. İhalesi bitti. Yolun maliyetinin yarısını Karayolları, yarısını biz karşılıyoruz. Bu yaz itibarıyla başlar. Bu yolun yapılmasıyla buralar çok değerli hale gelir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar